Košarka

LeBron kažnjen sa 25.000 dolara

Vid Horvat • petak, 05.06.2009.
LeBron kažnjen sa 25.000 dolara
Foto: EPA

Najbolji igrač sezone LeBron James kažnjen je sa 25.000 dolara zbog propuštanja konferencije za novinare nakon šeste utakmice u finalu Istoka. MVP lige nije postupio korektno prema medijima i momčadi Orlando Magica, za što je na kraju sankcioniran od strane Davida Sterna.

James je priznao da je u tom trenutku pogriješio te da mu je žao što nije čestitao Magicu na zasluženoj pobjedi. "On me je tražio da izrazim u medijima ispriku igračima i cijelom stručnom stožeru Orlanda, a posebno mladim navijačima i svojim obožavateljima", izjavio je David Stern.

Prvi čovjek lige osvrnuo se na to kako je na početku donesena odluka kako neće biti kažnjen, ali je to ubrzo promijenjeno. "On razumije zašto je potrebno da ga kaznimo zbog propuštanja medijskih obveza. U sportu je tako, pobijedili vi ili izgubili", objasnio je komesar NBA.

"Mi imamo pravilo koje se odnosi na medije, a znamo da ima igrača i trenera koji se ponašaju neprimjereno te bi bilo neprikladno od mene da nekome oprostim, a nekome ne", rekao je Stern. LeBron je bio spriječen davati izjave zbog netom završene operacije desne čeljusti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!