Košarka

"Cibona je bila bolja cijelu sezonu"

Martina Oštrić • subota, 06.06.2009.
"Cibona je bila bolja cijelu sezonu"
Foto: Kristijan Komarica

Igrači Zadra očekivano su razočarani ishodom večerašnje utakmice. Svi su složni kako su prvo poluvrijeme odigrali odlično, no treća četvrtina period je koji je Zadranima pred nosom zatvorio vrata pete utakmice u Draženovom domu, te eventualne obrane naslova. Ipak, fer i sportski, svi su redom čestitali novom prvaku...

Rok Stipčević razočaran je i pogođen ishodom utakmice jer smatra da su bili ravnopravni suparnik Ciboni koja je ova godine složila jaku ekipu uključujući i tri hrvatska te jednog bosansko-hercegovačkog reprezentativca. "Parirali smo im u svim ogledima ove sezone, a mislim i da imamo izjednačeni omjer u međusobnim susretima, no ja sam pogođen i razočaran i vjerojatno će mi trebati nekoliko dana da shvatim što se dogodilo".

Zadarska šestica ne želi komentirati izjave kako je ovo jedna od najlošijih sezona u povijesti KK Zadar. "Ja još uvijek razmišljam samo o Prkačinu kako ubacuje zadnji koš". Unatoč potopu u trećoj utakmici finalne serije Stipčević smatra kako bi njegova momčad u Zagrebu imala velike šanse da osvajanjem prvenstva. "Šanse bi bile 60:40 za nas jer smo posljednja četiri mjeseca naporno radili i u odličnoj smo formi, međutim oni su prvaci, i čestitam im na tomu", završio je Stipčević.

Marko Car kazao je kako je Cibona zaslužila naslov prvaka države. Dobro smo otvorili današnju utakmicu i sve je išlo kako je trebalo. No, u drugom poluvremenu mi smo stali i dopustili smo njima da se vrate, a na kraju nas je i šut prestao služiti".

Tomislav Ružić, kao i svi igrači smatra da su dobro odigrali prvo poluvrijeme, no "u drugom smo im dopustili da se prebrzo i prelagano vrate. Tu nam je pala koncentracija, do kraja se igralo koš na koš, i u zadnjoj sekundi smo primili taj koš, što je najgori mogući scenarij za nas", završio je Ružić čestitajući novom prvaku.

"Igrali smo dobro prvo poluvrijeme, no u trećoj četvrtini je Cibona imala dobar ritam, čak je u jednom trenutku vodili, što je rezultat naših grešaka", kazao je Vladimer Boisa dodajući kako je najgore što je Cibona podigla pehar upravo u Zadru. "Oni su odlična momčad, i bilo bi teško dobiti petu utakmicu u Zagrebu, ali izgubili smo kod kuće, pa smo nezadovoljni".

"Cibona je imala više sreće u posljednjoj akciji, ali sveukupno su pokazali više nego mi, i zasluženo osvojili naslov", kratak je bio Damir Rančić čestitajući novom prvaku na naslovu.

Dubrovčanin u dresu Zadra, Hrvoje Perić smatra da je Cibona zasluženo odnijela pobjedu. Imali smo sve, vodili smo 15 razlike, ali izgubili smo u trećoj četvrtini, kazao je Perić dodajući kako nema pojma što se dogodilo. "Žao mi je zbog publike, ali i zbog svih nas, ali život ide dalje".

Najbolji igrač Zadra u današnjoj utakmici, Todor Gečevski smatra da je Cibona bila bolja tijekom cijele sezone, a posebno ove godine kada se zadarska momčad počela raspadati. "Na kraju smo se skupili, radili smo dobro i došli smo do finala no nismo izdržali da bi izborili petu utakmicu" dodavši kako su Zadrani propustili previše prilika.

Kapetan momčadi kazao je, iako to još uvijek nije definitivno, kako mu je ovo vjerojatno bila posljednja utakmica u dresu Zadra.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!