Košarka

"Lijepo je osvojiti naslov bilo gdje"

Ivor Krapac • subota, 06.06.2009.
"Lijepo je osvojiti naslov bilo gdje"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon završetka finalne serije protiv Zadra i dolaska do naslova prvaka, Cibonini igrači redom su u osvrtu na sezonu isticali da je bila vrlo uspješna. Kraj je Cibosima bio posebno sladak, osigurali su titulu pobjedom u dvorani glavnog rivala...

Nakon prvog poluvremena u kojem, kao i većina suigrača, nije pokazao puno, Davor Kus "probudio" se u drugom dijelu četvrte utakmice u Zadru i pomogao svojoj momčadi sa 16 poena. Iskusni hrvatski reprezentativac sretan je što je do povratka titule Cibona došla u Zadru, iako to nije presudno: "Lijepo je osvojiti naslov bilo gdje."

U četvrtoj utakmici Zadrani su počeli bolje, u završnici prvog poluvremena vodili i s 37:21, no Cibona se vratila u drugih 20 minuta: "Pokazali smo karakter, utakmicu smo dobili u drugom poluvremenu kad smo shvatili da u prvom na parketu nije bila Cibona kakva treba i može biti."

"Kada smo u drugom dijelu zaigrali čvršću obranu, podignuli agresivnost, tek su tada mogli doći do izražaja kvaliteta i iskustvo koje imamo, što je, po meni, na kraju i presudilo", dodao je Kus, koji Ciboninu sezonu ocjenjuje vrlo uspješnom.

"Ispunili smo sve ciljeve koji su pred nas bili postavljeni. Uvijek želiš više, ali bilo je i objektivnih okolnosti s promjenama igrača i ozljedama, a to utječe na konačni rezultat. No, u Europi smo imali punu dvoranu, što je naša najveća pobjeda."

Riječaninu sada slijedi odmor, a zatim će vidjeti kako riješiti stvar s Unicajom, s kojom je i dalje pod ugovorom. U Ciboni je bio na posudbi, volio bi se vratiti u Zagreb, no za nešto konkretnije još je rano.

Kao i Kus, i Marin Rozić imao je važnu ulogu u Ciboninom povratku u drugom poluvremenu. Osim u obrani, što je već uobičajeno, pomogao je i u napadu, svih svojih sedam poena zabio je u povratku Cibosa u trećoj četvrtini nakon 14 poena zaostatka početkom drugog poluvremena.

"Ovo je prvi put da sam uzeo naslov u Zadru, vratili smo prvenstvo i Kup tamo gdje pripadaju. Nije bilo lako, ali ovako je najslađe jer smo slavili u Višnjiku", bacio je Rozić pogled unatrag na utakmicu koja je okončala sezonu.

"Gubili smo sa 16 razlike, no na poluvremenu smo u svlačionici sami sebi rekli da idemo igrati kao što smo igrali u Zagrebu, nismo ovdje imali što izgubiti. Počeli smo igrati čvrstu obranu kao u prvom poluvremenu u Zagrebu, pogodili neke šuteve i onda uz malo sreće na kraju i pobijedili."

O tome je li Cibona dobila dovoljno kredita za uspješnu sezonu Rozić nije htio puno, procjena o tome, rekao je, nije na njemu, ali: "Ostvarili smo sve ciljeve koji su pred nas bili postavljeni. Da smo imali malo sreće, mogli smo u četvrtfinale Eurolige, a mislim da bismo uzeli i NLB ligu da se Final Four nije igrao u Beogradu."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!