Ostali sportovi

Blanka Vlašić na mitingu u Solunu

Maja Giljanović • utorak, 09.06.2009.
Blanka Vlašić na mitingu u Solunu
Foto: Bruno Karadža

Svjetska se prvakinja Blanka Vlašić nakon sjajnih nastupa u Dohi i Splitu povukla na tri tjedna i preciznim treninzima postavila završnu glazuru na formu pred zahuktavanje ljetne sezone i njenu kulminaciju na Svjetskom prvenstvu u Berlinu krajem kolovoza. Prvi njen test sutra je na mitingu u Grčkoj u Solunu.

Nastupila je štoviše i pobijedila Blanka Vlašić i u Dohi i u Splitu i prvim nastupima nakon Europskog dvoranskog prvenstva u Torinu - 205cm u Kataru i 204cm na ASK-ovom mitingu u njenom Splitu - opipala puls te i sebi i "nevjernim Tomama" dokazala da je peto mjesto u Italiji zaboravljena priča.

205cm u Dohi u prvom tjednu svibnja najbolji su Blankin rezultat u povijesti na otvaranju sezone (što u dvorani, što na otvorenom) bolji čak i od svjetske rekorderke Štefke Kostadinove (Bugarka je 20-tak dana kasnije 1986. preskočila 207cm), a 204cm u Splitu tim su vredniji sagledaju li se u kontekstu ASK-ovog mitinga pred samo 100-tinjak gledatelja i protiv nedorasle konkurencije.

Vezane vijesti

"Zlatna liga" počinje 14. u Berlinu, a nakon povuci-potegni Blankinog menadžera Haralda Edletzbergera i organizatora prvog mitinga u sklopu posljednjeg izdanja "Zlatne lige" (dogodine se preinačuje u "Dijamantnu") Splićanka i europska dvoranska prvakinja Ariane Friedrich prvi će se put nakon prošlogodišnjeg Bruxellesa - Njemica je na posljednjem od šest mitinga "Zlatne lige" u Belgiji slavila i spriječila Blanku u osvajanju jack-pota (500.000 $) - sučeliti na Olimpijskom stadionu.

Njemica je prošli tjedan u Baunatalu preskočila 200cm (njih dvije jedine su u 2009. preletjele dva metra) i najavljuje: "200cm šalju jasnu poruku mojim protivnicama". A Blankinih 205cm?

U Solunu najbolja hrvatska sportašica započinje dvotjednu turneju. Olimpijska viceprvakinja nakon Grčke odlazi u Berlin, tri dana kasnije skače u Ostravi, a 21. u Banskoj Bystrici na Europskom kupu.

Što se Soluna tiče Blanka je u srpnju 2007. ispred Nicole Forrester (199cm) osvojila miting s preskočenih 206 centimetara (napadala i 210cm).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!