Košarka

All Star 2011. u Staples Centru

Vid Horvat • utorak, 09.06.2009.
All Star 2011. u Staples Centru

Los Angeles će biti domaćin 60. NBA All Star utakmice, u jednoj od najboljih svjetskih dvorana za sport. To je peti put da je grad "anđela" izabran za ovakav događaj, a drugi put u povijesti da se igra u Staples Centru. Veliku predstavu najavio je komesar NBA-a David Stern...

U nedjelju, 20. veljače 2011. godine u Staples Centru, održat će se 60. po redu All Star utakmica između najboljih NBA igrača. Osim toga, dvorana Los Angeles Lakersa ugostiti će utakmicu između novajlija i igrača koji igraju drugu sezonu u ligi (T-Mobile Rookie Challenge - Youth Jam).

Los Angeles postao je tako prvi grad s pet domaćinstva All Star utakmice. "Prvoklasno gostoprimstvo i razne mogućnosti zabave garantiraju da će Los Angeles bit idealan domaćin All Star vikenda", izjavio je David Stern. "Zahvaljujemo se gradu i Staples Centru što će nas ponovno ugostiti", rekao je komesar NBA-a.

Staples Centar je zadnji put bio domaćin 2004. godine, kada su Shaquille O'Neal i Kobe Bryant kombinirano ubacili 44 poena, a Zapad je na kraju slavio 136:132. Centar Lakersa tada je dobio nagradu za MVP-a utakmice (24 poena i 11 skokova).

Grad "anđela" još je triput bio domaćin All Star vikenda (1962., 1972. i 1983.), a 72' je odigrana utakmica za povijest. U pravom klasiku legendarni igrač Lakersa Jerry West pogodio je šut u posljednjim sekundama za pobjedu Zapada od 112:110, što mu je kasnije donijelo titulu MVP-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!