Ostali sportovi

Hrvatska tek sedma

Matej Milanović • utorak, 09.06.2009.
Hrvatska tek sedma

Hrvatski reprezentativci u ragbiju sedam nisu uspjeli u Ostravi doći do dobrog rezultata te su sa osvojenim sedmim mjestom najvjerojatnije ostali bez šanse za odlazak na završni turnir European sevens serije...

U Ostravi je odigran peti turnir iz European sevens serije u ragbiju sedam. Na tom su turniru nastupili i reprezentativci Hrvatske, no neočekivano su loše nastupili i okončali natjecanje tek na sedmom mjestu.

Hrvatska je u skupini odigrala dosta loše. Odmah na startu naši su poraženi 26:4 od Njemačke. U drugom kolu izvučen je remi protiv Litve 26:26, a u trećem su susretu napokon došli i do prve pobjede protiv momčadi Češke Akademije sa rezultatom 12:5. To je u principu bila druga momčad Češke, koja je zamijenila Azerbejdžance.

U zadnjem kolu sa Španjolskom tražila se pobjeda za šansu odlaska u polufinale, no Španjolci su se pokazali prejaki i slavili su sa visokih 38:0. Nakon četvrtog mjesta u skupini naši su reprezentativci igrali protiv Monaka u susretu za plasman od petog do osmog mjesta i doživjeli treći poraz na turniru.

Monako je slavio sa čak 35:14 i bez većih problema ušao u borbu za viši plasman. Hrvatskoj je ostala borba za sedmo mjesto u kojoj je svladana Litva sa 21:17.

Ovim rezultatom Hrvatska je praktički izgubila nade za plasmanom na završni turnir ovog natjecanja koje će se idućeg mjeseca igrati u Njemačkoj. Njemačka je naše svladala i na turniru i Splitu i taj se poraz mogao predvidjeti.

Ipak, u skupini se očekivao bolji nastup sa Španjolskom i pobjeda s Litvom, a svakako je neočekivan i visoki poraz od Monaka u borbi za plasman. Čini se da je lošem nastupu naših kumovao i dug put, no u svakom slučaju očekivao se malo bolji rezultat od jedva osvojenog sedmog mjesta.

U polufinalu su nevjerojatno lagano slavili Portugal i Španjolska protiv Njemačke i Nizozemske. Istom lakoćom Nizozemska je u borbi za broncu nadvladala domaćine završnog turnira, a u finalu je napokon bio ujednačen meč. U konačnici je derbi Iberskog poluotoka otišao u ruke Portugalcima sa 19:12.

European sevens, Turnir u Ostravi, Utakmice Hrvatske:
Skupina:
Hrvatska - Njemačka 5:26
Hrvatska - Litva 26:26
Hrvatska - Češka Akademija 12:5
Hrvatska - Španjolska 0:38
Za plasman od 5. do 8. mjesta:
Hrvatska - Monako 14:35

Za sedmo mjesto:
Hrvatska - Litva 21:17

Polufinale:
Portugal - Njemačka 50:7
Španjolska - Nizozemska 40:0

Finale za 3. mjesto:
Nizozemska - Njemačka 40:17

Finale:
Portugal - Španjolska 19:12

Konačni plasman:
1. Portugal
2. Španjolska
3. Nizozemska
4. Njemačka
5. Češka
6. Monako
7. Hrvatska
8. Litva
9. Belgija
10. Češka Akademija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!