Tenis

Nesretan kraj za Roddicka

Ivor Krapac • subota, 13.06.2009.
Nesretan kraj za Roddicka
Foto: EPA

Nada Andyja Roddicka da će doći do svog petog naslova na ATP turniru u Queen's Clubu nestala je nakon osam gemova američkog polufinala protiv Jamesa Blakea. Drugom nositelju je londonska trava ove subote bila preskliska, nakon jednog pada ozlijedio je gležanj i nedugo potom morao odustati od nastavka meča. Blake će se u finalu sresti s prvopostavljenim Andyjem Murrayem...

Meč u kojem se očekivala velika borba vodećih američkih tenisača okončan je predajom Andyja Roddicka kod 4:4 u prvom setu. Drugopostavljeni Amerikanac, četvrtfinalni pobjednik nad Ivom Karlovićem, neugodno se poskliznuo u ranoj fazi dvoboja sa sunarodnjakom i dobrim prijateljem Jamesom Blakeom, pritom ozlijedio lijevi gležanj i nakon sedmog gema zatražio medicinski time-out, ali ni zavoj oko gležnja očito nije puno pomogao. Priči je došao kraj gem kasnije.

Roddick se, tako, drugi put na ovom turniru oprostio u polufinalnom sudaru s Blakeom, nakon što je prije tri godine izgubio na "regularan" način, sa 7:5 i 6:4. Blakeu je to bila jedna od tek dvije pobjede u osam međusobnih susreta na ATP turnirima, danas je ubilježio treću u nizu i treću ukupno, ali vjerojatno se nije nadao da će se dogoditi na ovakav način.

Šesti nositelj će u nedjelju igrati svoje drugo finale Queen's Cluba i tražiti korak više nego 2006., kada ga je u borbi za naslov svladao Lleyton Hewitt. Ovog puta će s druge strane mreže biti prvi nositelj i glavni domaći adut Andy Murray.

Škot je u polufinalu sa 6:2 i 6:4 očekivano izašao na kraj s Juanom Carlosom Ferrerom, izborivši mogućnost da u nedjelju postane prvi britanski pobjednik Queen's Cluba još od Bunnyja Austina, koji je slavio 1938. godine. Murray u prethodna tri nastupa na ovom turniru nije bio bolji od četvrtfinala, a posljednji britanski finalist bio je Tim Henman, koji je triput gubio korak do naslova (1999., 2001., '02.).

Nedjeljni finalni suparnici dosad su odigrali samo jedan međusobni susret. Blake je 2006. u drugom kolu na zemlji Hamburga slavio sa 6:3 i 6:3, no kako je ovo trava i s obzirom da je Murray u međuvremenu značajno napredovao, uloga favorita ovog će puta biti na strani 22-godišnjeg Škota.

ATP Queen's Club, 13.6.2009., polufinale: Murray (Velika Britanija, 1) - Ferrero (Španjolska) 6:2, 6:4, J. Blake (SAD, 6) - Roddick (SAD, 2) 4:4, predaja Roddicka.

Parovi, polufinale: Melo/Sa (Brazil, 6) - Coetzee/Kerr (JAR/Australija, 7) 7:5, 4:6, 10:3, Moodie/Južni (JAR/Rusija) - Kubot/Marach (Poljska/Austrija, 5) 7:6(3), 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!