Tenis

Britanci dočekali u Queen'su

Ivor Krapac • nedjelja, 14.06.2009.
Britanci dočekali u Queen'su
Foto: EPA

Andy Murray je prvi britanski pobjednik u londonskom Queen's Clubu nakon 71 godine čekanja. Treći tenisač svijeta opravdao je ulogu favorita u finalu i pobjedom nad Jamesom Blakeom dohvatio svoj prvi naslov u karijeri na travi...

Ono što su očekivali, domaći su ovog tjedna i dobili. Andy Murray je na dosta impresivan način, bez izgubljenog seta tijekom cijelog tjedna otišao do kraja na travi Queen's Cluba, a svoj pohod zaključio je sa 7:5 i 6:4 u nedjeljnom finalu protiv Jamesa Blakea. Prvopostavljeni 22-godišnji Škot se, tako, pobrinuo za prekid suše britanskih aduta na ovom turniru - posljednji pobjednik bio je proteklih dana često spominjani Bunny Austin još 1938.

Murray je naznačio da će ovo biti njegov dan ranim dolaskom do breaka prednosti, a iako je Blake ubrzo nadoknadio taj izgubljeni servis, nije izdržao do kraja seta. Prvi britanski reket je kod 5:5 breaknuo drugi put i gem kasnije mirno zaključio set na svom servisu.

U drugoj dionici prvi nositelj je prošao uz još jedan break, a u tom setu Blake nije došao do break-lopte. Priča je bila okončana relativno brzo, meč je sveukupno trajao sat i osam minuta.

Iako mu ni inače ne nedostaje samopouzdanja, Murrayu će ovaj naslov dobro doći u očekivanju Wimbledona. Za nešto više od tjedan dana krenut će na puno zahtjevniji put, prvi naslov na travi izgleda kao dobra najava.

ATP Queen's Club, 14.6.2009., finale: Murray (Velika Britanija, 1) - J. Blake (SAD, 6) 7:5, 6:4.

Parovi, finale: Moodie/Južni (JAR/Rusija) - Melo/Sa (Brazil, 6) 6:4, 4:6, 10:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!