Ostali sportovi

Cro Cop sjajan na povratku

Ivor Krapac • subota, 13.06.2009.
Cro Cop sjajan na povratku

Mirko Filipović se u pravom izdanju vratio izazovima u UFC-ovom kavezu. Najbolji hrvatski borac u slobodnoj borbi je nakon nešto više od tri minute prve runde tehničkim nokautom svladao libanonskog Britanca Mustaphu Al-Turka...

Mirko Filipović započeo je svoj drugi pokušaj u UFC-ovom kavezu puno uspješnije nego je okončao prvi, kada je doživio dva poraza u nizu. Cro Cop je pred velikim brojem svojih navijača u Kölnu bio preiskusan i prejak za Mustaphu Al-Turka, koji je bio kakva-takva prijetnja jedino u prvu minutu i pol.

Britanac libanonskih korijena započeo je ambiciozno, pokušao prići hrvatskom borcu i rušenjem Mirka odvesti stvari u njemu dražu borbu na tlu, a nakon što nije uspio, dosta brzo ostao je bez daha. Cro Cop je to ekspresno iskoristio.

Vezane vijesti

Filipović je krenuo u kontru i u seriji udaraca rukom potpuno potisnuo Al-Turka u defanzivu, a ta serija na koncu je i presudila Britancu. Sudac je prekinuo borbu nakon što se Al-Turk prestao braniti.

"Osjećaj je dobar, zadovoljan sam onime što sam pokazao, mislim da sam bio bolji nego dosad u UFC-u", rekao je Filipović u ringu nakon pobjede, prisjetivši se i ozbiljnih problema s koljenom koji su sada iza njega: "Drago mi je što sam se vratio nakon teške ozljede i operacije, baš je pet mjeseci otkako sam bio operiran. Posebno hvala dr. Hudetzu koji me operirao."

Mirko je zahvalio i svim navijačima koji su ga došli podržati, a osvrnuo se i ispričao za nenamjerni prst u oko suparniku u jednom u seriji udaraca, što je protivno pravilima slobodne borbe: "Nisam osjetio to u borbi, žao mi je, nisam želio da tako ispadne."

Nakon uspješnog povratka, Cro Cop je otvorio mogućnost za nastavak puta u UFC-u, a kada i protiv koga tek će se vidjeti. Prvi korak je tu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!