Nogomet

Torres se poigrao s Novozelanđanima

Borna Rupnik • nedjelja, 14.06.2009.
Torres se poigrao s Novozelanđanima
Foto: EPA

Europski prvaci Španjolci lakoćom su preskočili prvu prepreku na Kupu konfederacija. Reprezentaciji Novog Zelanda mrežu su zatresli pet puta, a sve je dileme u prvih petnaestak minuta s tri pogotka riješio sjajni Liverpoolov napadač Fernando Torres...

Južnoafrički grad Rustenburg postao je svjedokom najbržeg hat-tricka u povijesti Kupa konfederacija. Španjolskom nogometašu Fernandu Torresu trebalo je samo 11 minuta da potopi sve novozelandske nade.

Glen Moss prvi je puta loptu iz mreže morao vaditi već u šestoj minuti susreta. Izvrsnu akciju Španjolske Liverpoolov je napadač okončao sjajnim udarcem desnom nogom s dvadesetak metara za 1:0. Vodstvo aktualnih prvaka Europe udvostručio je u 14. minuti, kada je iz blizine u u novozelandski gol pospremio dodavanje Davida Ville.

Vezane vijesti

Hat-trick je upotpunio u 17. minuti. Joan Capdevila je ubacio, a Torres glavom matirao nesretnog i nemoćnog Mossa. Tu je već postalo jasno da je jedino otvoreno pitanje na ovoj utakmici s koliko će razlike u korist Španjolaca susret završiti, a stvari su - barem iz novozelandske perspektive - još tamnije tonove dobile u 24. minuti.

Izbornik Ricki Herbert jednostavno nije imao rješenja za španjolski sitni vez. Albert Riera i Joan Capdevila ovoga su puta priredili priliku Arsenalovom veznjaku Cescu Fabregasu, koji nije mogao promašiti.

Ipak, tada su se Del Bosqueovi reprezentativci malo primirili, a Novozelanđani nisu klonuli duhom. Štoviše, Dave Mulligan je opasno zaprijetio Ikeru Casillasu, ali jedini je preostali pogodak opet bio djelo Španjolca. David Villa je u 48. minuti nemilosrdno iskoristio pogrešku Andyja Boytensa i zaokružio rezultat na konačnih 5:0.

Kup konfederacija, skupina A:
Španjolska - Novi Zeland 5:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!