Automoto

Rossi: "Nevjerojatno prvenstvo"

Matej Milanović • ponedjeljak, 15.06.2009.
Rossi: "Nevjerojatno prvenstvo"
Foto: EPA

Ova sezona MotoGP-a jedna je od najuzbudljivijih u zadnje vrijeme. Samo trojica vozača imaju konkretne šanse za naslov, no ta trojica su izjednačena nakon šest utrka. Rossi, Lorenzo i Stoner smatraju da je za ostanak u igri potrebna dosljednost u rezultatima. Stoner žali što je bio u lošem fizičkom stanju, Lorenzo je malo razočaran, ali i jako uzbuđen velikom utrkom i borbom za naslov, a Rossi je oduševljen što je pobijedio u ovakvom nadmetanju.

Pobjednik jučerašnje MotoGP utrke Valentino Rossi bio je presretan što je uspio pobijediti, a posebno mu je drag način na koji je došao do pobjede, u zadnjem krugu: "Mislim da mogu iskreno reći da je ovo jedna od najboljih i najtežih pobjeda u mojoj karijeri. Ovo je velika pobjeda, zato što sam je izborio tek u zadnjem zavoju što se već dugo nije događalo. Sanjao sam o ovakvom nečemu zadnja dva tjedna i sretan sam što je upalilo i što sam došao do 99. pobjede."

Doktor smatra da je ova pobjeda važna i kao poruka njegovim konkurentima, a ne samo u bodovnom smislu. Osim toga, Talijan je napomenuo kako se radi o odličnom prvenstvu budući da se već dugo nije događala situacija da nakon šest utrka tri vozača imaju isti broj bodova: "Morao sam biti jako hrabar i voziti na samoj granici mojih mogućnosti da bih pobijedio Lorenza. Ova je pobjeda važnija od 25 osvojenih bodova, a i sada smo čak trojica na vrhu s istim brojem bodova. Nevjerojatno prvenstvo.

Vezane vijesti

Jorge Lorenzo je razočaran što nije pobijedio pred svojom publikom, no svejedno je zadovoljan što je bio dijelom odličnog završetka utrke: "Ovo je bila nevjerojatna borba i briljantna predstava za sve. Sretan sam što sam bio dio toga. Naravno, žao mi je što nisam pobijedio, obično ja završim kao pobjednik u ovakvim nadmetanjima. No, Valentino je danas možda bio malo pametniji, ili možda malo hrabriji i zasluženo me porazio."

Lorenzo smatra da ga je Rossi pomalo iznenadio svojim manevrima, nakon čega je njemu popustila pažnja što je pak rezultiralo izgubljenom utrkom. No, Španjolac ne žali previše jer zna da, ako ovako nastavi, do kraja će sezone biti u igri za naslov: "U zadnjem krugu, nakon što sam ga prešao, očekivao sam da će mi odmah uzvratiti. On to nije napravio, ja sam se dekoncentrirao i nisam zatvorio zadnji zavoj kako sam trebao i tako sam izgubio utrku. Ja sam svejedno ponosan, mlad sam i imam još puno toga za naučiti. Moja je momčad cijeli vikend radila jako dobro i nastavimo li ovako tko zna što će se dogoditi do kraja sezone."

Casey Stoner jedva je završio utrku na trećem mjestu, no smatra da su za njegov slabiji nastup krivi isključivo fizički problemi koji su ga zadesili u Španjolskoj: "Cijeli vikend se nisam osjećao u nekoj velikoj formi. Nisam bio bolestan, ali nisam ni bio kakav sam obično. Prošlu noć nisam mogao spavati, vjerojatno nisam spavao više od par sati i tako sam već nakon warm-up krugova bio potpuno uništen."

Australac je također uvjeren kako bi se borio za pobjedu da mu nije bilo loše: "Stvarno sam se bojao da neću završiti utrku. Napravili smo sve što smo mogli da bi se za nju pripremili, ali na pola sam odustao. Bio sam potpuno 'mrtav' i nisam imao više energije. Imao sam grčeve i jedva sam vozio. Da sam se osjećao bolje borio bih se s Lorenzom i Rossijem. Ne kažem da bih pobijedio, ali bih bio uz njih."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!