Nogomet

Video: Brazil uvjerljivo i atraktivno

Branimir Korać • četvrtak, 18.06.2009.
Video: Brazil uvjerljivo i atraktivno
Foto: EPA

Mučenje protiv Egipta bilo je Brazilcima znak kako u susret s Amerikancima moraju ući ozbiljnije. Tako je i bilo, zaigrali su bolje i brže, Amerikanci nisu mogli odgovoriti niti trkački, niti kvalitetom i upisali su visok poraz 3:0...

Brazil - SAD 3:0 (2:0)

Skupina B, 2. kolo, Pretoria, stadion Loftus Versfeld

Strijelci: 1:0 Felipe Melo (7'), 2:0 Robinho (20'), 3:0 Maicon (62')

Crveni karton: Klještan (56')

Brazil: Julio Cesar, Maicon, Lucio (70' Luisao), Felipe Melo, Gilberto Silva, Luis Fabiano (69' Nilmar), Kaka (69' Julio Baptista), Robinho, Miranda, Andre Santos, Ramires. Trener: Dunga.

SAD: Howard, Bornstein, Onyewu, Beasley (46' Casey), Dempsey, Donovan, Bradley, Demerit, Klještan, Altidore (60' Feilhaber), Spector. Trener: Bob Bradley.

Brazilci i Amerikanci ušli su u susret drugog kola skupine B Kupa konfederacija s istim motivom - popraviti dojam iz prvog kola. Brazil je na startu svladao Egipat, ali se pošteno namučio i htio je pokazati kako je bolji od onog što je u tom dvoboju pokazao dok su Amerikanci stradali u susretu s Talijanima.

Već u sedmoj minuti Brazil je poveo. Prvih nekoliko pokušaja nakon prekida nije bilo uspješno, no zatim u sedmoj minuti Amerikanci potpisuju kapitulaciju. Maicon je dobro centrirao na drugu vratnicu, Spector nije ispratio Felipea Mela koji glavom zakucava za vodstvo Brazila.

U prvih 15-ak minuta sve se odigravalo na dijelu terena koji je pripadao SAD-u, Brazil je bio puno bolji i konkretniji te su još Robinho i Lucio imali izgledne prilike za podizanje vodstva.

U 20. minuti krasna akcija za novi pogodak Brazila. Donovan i Beasley kombinirali su nakon kornera, međutim neuspješno i Beasley je izgubio loptu, sijevnula je brza kontra Brazilaca, Kaka je pronašao Ramiresa koji sam kreće prema vratima. Kada ga je Bradley dostigao na rubu 16 metara, veznjak Brazila inteligentno je gurnuo loptu u sredinu gdje je sam ostao Robinho i lijepo pogodio za 2:0.

Drugi pogodak Brazila nije bio znak Amerikancima da krenu u ofenzivu. Brazil je i dalje kontrolirao igru, a udarcima izvana prijetili su Robinho, Luis Fabiano i Andre Santos. U 43. minuti Brazil je trebao povesti s 3:0. Ponovno je Maicon odlično centrirao, ovaj put u skoku je najviši bio Gilberto Silva, međutim, pucao je preko gola.

U drugom dijelu ništa se nije promijenilo. Prvih desetak minuta Brazil je s lakoćom kontrolirao igru, a onda u 56. minuti SAD ostaje s igračem manje. Saša Klještan startao je nad Ramiresom, a švicarski sudac Massimo Bussaca poslao ga je u svlačionicu.

Šest minuta kasnije nova krasna akcija Brazila i podizanje vodstva. Kombinirali su Maicon, Ramires i Kaka, potonji je dao lijepu loptu u prostor Maiconu koji ulazi u 16 metara i jakim udarcem pod gredu podiže na konačnih 3:0.

Tek u završnici susreta Amerikanci su malo došli do zraka i dva puta bili su vrlo blizu počasnog pogotka.

Prvo u 83. minuti Feilhaber nakon lijepe asistencije Spectora puca snažno, ali lopta pogađa gredu i odbija se u polje, a zatim dvije minute prije kraja sreća ponovno nije saveznik Amerikanaca. Ovaj put prekid dobro izvodi Donovan, najviši je Casey, no i on pogađa vratnicu.

Posljednju priliku na susretu imali su Brazilci, u sudačkoj nadoknadi u dobroj poziciji na nekih 22-23 metra dosuđen im je slobodnjak, ali Julio Batista puca snažno i previsoko.

Zaslužena pobjeda Brazila koji je dominirao tijekom svih 90 minuta. Tek u završnici kod sigurnog vodstva malo su se opustili i Amerikanci su došli do zraka, ali nisu zaprijetili sigurnoj pobjedi. Ovom pobjedom Brazil je došao na korak od osiguranja polufinala Kupa konfederacija, a amo će se naći već danas ukoliko Italija uzme barem bod u susretu s Egiptom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!