Rukomet

Ostala još samo dva upitnika

Matej Milanović • četvrtak, 18.06.2009.
Ostala još samo dva upitnika
Foto: EPA

Nakon večerašnjih dvoboja kvalifikacija za Europsko u rukometu ostala su na upražnjena još samo dva mjesta. Danas su svoj nastup u Austriji potvrdili Ukrajina te Rusija i Srbija zahvaljujući ruskoj pobjedi nad Bosnom i Hercegovinom...

U drugoj skupini je igran veoma važan susret između Bosne i Hercegovine i Rusije. Rusi su u gostima zasluženo pobijedili 29:23 i time se kvalificirali za Austriju. Uz njih kvalificirala se i Srbija, budući da ih sada BiH eventualno može samo stići na ljestvici, a u tom slučaju Srbi ipak ostaju drugi jer su bili bolji u međusobnim ogledima.

U našoj skupini četiri Mađarska je očekivano pobijedila Grčku. Osam pogodaka prednosti s poluvremena povisili su na konačnih 32:19. Odlučujući će dvoboj za drugo mjesto u našoj skupini biti Slovačka - Mađarska. Slovacima treba pobjeda, a Mađarima odgovara i neodlučeni ishod.

Ukrajina je odlično odigrala s Nizozemskom u skupini sedam i osigurala nastup na Prvenstvu Europe. Već nakon 30 minuta vodili su Ukrajinci 16:9. U drugom poluvremenu bilo je malo pogodaka i završilo je 25:18 za domaćine koji su tako nadoknadili pet razlike iz Nizozemske i time osigurali povratak na europsku scenu nakon izostanka u Norveškoj.

Ostala su na raspolaganju još dva mjesta. O jednom će odlučivati već spomenuta utakmica Slovaka i Mađara, a o drugom će odlučivati međusobni susret Poljske i Rumunjske u kojoj Rumunjima treba gostujuća pobjeda za nastup na Euru.

Kvalifikacije za Euro 2010., Skupina 2:
BiH - Rusija 23:29
Poredak (svi 9 ut.): Rusija 16, Srbija 13, BiH 11, Švicarska 9, Italija 5, Farski Otoci 0
Skupina 4:
Mađarska - Grčka 32:19
Poredak: Hrvatska 12 (7), Mađarska 10 (7), Slovačka 8 (7), Grčka 6 (7), Finska 0 (8)
Skupina 7:
Ukrajina - Nizozemska 25:18
Poredak: Španjolska 12 (7), Ukrajina 10 (7), Nizozemska 8 (7), Litva 6 (7), Cipar 0 (8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!