Nogomet

"Bili smo previše opušteni"

Antonija Pavlić • petak, 19.06.2009.
"Bili smo previše opušteni"
Foto: Davor Sajko

Poraz od Egipta u drugom kolu kupa Konfederacija nije dobro primljen u talijanskoj svlačionici, posebice stoga što su u drugom poluvremenu imali nekoliko odličnih stopostotnih prilika, i s više koncentriranosti mogli čak i pobijediti i već nakon drugog susreta osigurati polufinale...

Neugodan poraz od Egipta u drugom kolu Konfederacijskog kupa nametnuo je Talijanima imperativ uzimanja bodova protiv Brazila, koji je dvama pobjedama nad Egiptom i SAD-om već osigurao prolaz u polufinale.

Teško je vjerovati, ipak, da će se Dungina momčad samo tako predati i dijeliti bodove, te dopustiti svjetskim prvacima da ih svladaju u "svom dvorištu".

"Protiv Brazila sada moramo pobijediti i osvetiti onaj londonski poraz. Kontra Egipta smo igrali dobro na mahove, pogotovo u drugom poluvremenu, ali nismo uspjeli pritisnuti i postići pogodak.", rekao je Montolivo.

Izbornik

Marcelo Lippi: Dobro smo počeli; kreirali nekoliko dobrih prilika u prvih 25 minuta i stvorili paniku u egipatskim redovima. Ipak, nismo bili dovoljno agresivni i preuzeli inicijativu. Nakon što su postigli pogodak, prestali smo igrati i nastavili tek u drugom dijelu. Svaka čast njihovom vrataru, ali mislim da smo zaslužili postići barem jedan pogodak.

Grupa je jako teška, Egipat je odigrao sjajno drugo poluvrijeme protiv Brazila i prvo protiv nas. Susretu s Brazilom pristupit ćemo s pobjedničkim pristupom, iako moramo biti oprezni.

"Trener je bio veoma razočaran, ogorčen i ljutit, ali u isto vrijeme već i potpuno fokusiran na sljedeći susret.", otkrio je.

Gianluca Zambrotta također je spomenuo londonski 2:0 poraz i osvetu koja ključa u talijanskim reprezentativcima. "U Londonu su nas porazili rezultatom 2:0 i spremni smo za osvetu tog poraza. Ta će utakmica biti naša posljednja šansa i moramo ju odigrati kako spada."

"Poraz protiv Egipta ne znači nam baš puno, budući da i dalje imamo realne šanse za prolaz u polufinale. Igrali smo dobro veći dio drugog dijela i mogli nekoliko puta poentirati, ali nismo imali sreće."

Simone Pepe glavni razlog poraza također pronalazi u nedostatku sreće. "Imali smo toliko loše sreće danas, i to u ključnim trenucima utakmice. Svaka čast egipatskom golmanu koji je stvarno spašavao čuda."

"Imamo još susret protiv Brazila i vidjet ćemo što će se tamo dati napraviti."

Junak susreta protiv SAD-a, Giuseppe Rossi, sličnog je mišljenja. "Ovo je nogomet.", počeo je. "U prvom dijelu nam je bilo teško; u drugom su nam dali više prostora jer su se umorili, ali mi nismo uspjeli poentirati. Imali smo barem tri ili četiri odlične prilike, a oni samo jedan udarac na gol."

"Nismo ih podcijenili; bili smo svjesni njihove snage i nije istina da smo u glavama već bili u utakmici s Brazilom."

Vratar Gianluigi Buffon svojoj je momčadi spočitnuo relaksiranost. "Uložili smo puno truda u ovo natjecanje. Svjetski smo prvaci, i u ovoj utakmici, mislim da bi bod bio pravdan."

"Naš je problem pristup susretu; često reagiramo previše opušteno, kao pri primanju pogotka. Moramo igrati bez kalkulacija, bez obzira što radi druga momčadi - na pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!