Nogomet

"Bolji svih 90 minuta"

Antonija Pavlić • petak, 19.06.2009.
"Bolji svih 90 minuta"
Foto: Sandro Donda

Iako nisu pružili impresivnu partiju kao protiv Brazila, reprezentacija Egipta ubilježila je sva tri boda protiv Italije i tako se dovela u situaciju da protiv već otpisanog Brazila traži tri boda za prolaz u sljedeći krug...

Koncentrirano i hrabro prvo poluvrijeme donijelo je na koncu Egiptu prvu pobjedu na kupu Konfederacija, iako je Italija potpuno dominirala u drugom dijelu i imala nekoliko sjajnih prilika za izjednačenje, pa čak i vodstvo.

Unatoč tome, egipatski nogometaši smatraju da su nadigrali svjetske prvake. "Odlično smo igrali tokom cijele utakmice. Nogomet je pošten i dat će onima koji to zaslužuju.", prokomentirao je napadač Abou Terika okrenuvši se odmah sljedećem odlučujućem susretu protiv SAD-a

"Amerikanci su jako dobri nogometaši, agresivni su i moramo biti maksimalno oprezni. Malo sam zabrinut jer bi se u našoj momčadi mogao osjetiti zamor nakon igranja s dvije najbolje ekipe svijeta."

"Igrali smo dobro protiv dvije odlične momčad. Nadam se da će nam to dati poticaj i za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.", zaključio je.

Njegov partner u napadu i strijelac jedinog pogotka, Mohammed Homos, zasluge za pobjedu proslijedio je veznom redu.

"Fokusirali smo se na vezni red; trener nam je rekao da će to biti ključ uspjeha i bio je u pravu. Nije važno tko zabije, važno je samo da je lopta u mreži."

Pomoćni trener, Shawki Garib prvu je pobjedu jedne afričke momčadi nad Italijom prokomentirao riječima: "Odlično smo igrali protiv svjetskih prvaka; bio je to pravi taktički susret. Bili smo potpuno koncentrirani i natjerali smo Talijane da promijenje svoj stil igre. Bili smo bolji od njih svih 90 minuta i zasluženo pobijedili."

"Nadamo se da ovakvu prezentaciju možemo ponoviti i protiv SAD-a", poželio je. "Igramo jednostavno i konzistentno i moramo se iskupiti za poraz od Brazila. Imamo isti broj bodova kao i Italija i jednake šanse za prolazak u drugi krug."

Loša vijest za Egipćane ozljeda je glavnog igrača, Mohameda Zidana, koji je igru napustio prije kraja utamice. "Zidanova ozljeda nije opasna; osjetio je bol u mišiću i igru je napustio više iz preventnivnih razloga.", objasnio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!