Ostali sportovi

Amerikanci prvi put u Europi

Sportnet • petak, 19.06.2009.
Amerikanci prvi put u Europi

Hrvatska će ovih dana postati prva zemlja u kojoj se održalo Svjetsko prventstvo u pikadu...

U dvorani Kresimir Ćosić u Zadru od 20. do 27. lipnja ove godine održat će se Prvo svjetsko prvenstvo u pikadu. Našu zemlju na ovom povijesnom natjecanju predstavljat ce 12 natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i dva izbornika među kojima je i Boris Krčmar, četverostruki europski prvak.

Ovo natjecanje prvo je na svjetskom rangu, te se po prvi put za titulu bore sportaši iz svih svjetskih zemalja, među kojima su Japan, Kina i SAD. U sklopu natjecanja u osam dana odigrat će se ukupno 22 službene discipline, uz još 21 neslužbeni turnir koji je otvorenog tipa.

Svoj dolazak najavili su visoki dužnici iz svijeta pikada kao gospodin Aleksander Von Eger, predsjednik međunarodne pikado federacije, gospodin Karl Planko, predsjednik Europske pikado unije, a poseban gost u Zadru bit će gospođa Xiao Min, dopredsjednica Kineskog olimpijskog odbora koja je ujedno i predsjednica Kineskog pikado saveza.

Organizator Svjetskog prvenstva u pikadu je Hrvatski pikado savez u suradnji sa Međunarodnom pikado federacijom (IDF) i Europskom pikado unijom (EDU), a podršku su im pružili Vlada RH, Hrvatski olimpijski odbor i mnogi sponzori.

Prvenstvo počinje svečanim otvorenjem u subotu 20. lipnja ispred Crkve Sv. Donata gdje se očekuje preko 5.000 posjetitelja, a na samom prvenstvu učestvovat će oko 3.000 natjecatelja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!