Košarka

Odom i Ariza ostaju s Lakersima?

Vid Horvat • petak, 19.06.2009.
Odom i Ariza ostaju s Lakersima?
Foto: EPA

Dvojici vrlo važnih igrača novih NBA prvaka za nekoliko dana istječu ugovori. Naime, Lamar Odom i Trevor Ariza 1. srpnja postaju slobodni igrači, a obojica se nadaju produljenju suradnje s Lakersima. Hoće li NBA prvaci zadržati važne figure za sljedeću sezonu?

U pohodu na 15. titulu NBA prvaka, spomenuti dvojac činio je vrlo važne uloge u momčadi Lakersa. Lamar Odom bio je ključni igrač u rotaciji, čovjek koji je se "probudio" u finalu konferencije protiv Denvera i potpuno nadigrao svoje protivnike. Njegova želja je ostanak s prvacima i obrana naslova u idućoj sezoni. "Ako osvojite naslov, želite zadržati momčad zajedno", izjavio je igrač Lakersa.

Vezane vijesti

Odom se sastao s trenerom Phil Jacksonom i generalnim menadžerom Mitchom Kupchakom, a nakon sastanka je izjavio: "Nadam se da možemo zadržati sve igrače." Krilni igrač Lakersa u doigravanju je imao prosjek od 12,3 poena i devet skokova po utakmici te je ove sezone inkasirao 14,1 milijun dolara.

Drugi igrač koji postaje slobodan od 1. srpnja je starter Trevor Ariza, ključni pojedinac ovogodišnjeg finala. Odigrao je vrlo značajnu obranu na Hedu Turkoglu i tako napravio odličan posao u obrani. Želja mu je nastavak karijere s novim NBA prvacima, a za vjerovati je da neće biti problema oko sklapanja novog ugovora. "Volio bih se vratiti", izjavio je starter Lakersa.

Ariza je puno napredovao u odnosu na godinu prije i postigao je prosjek od 11,3 poena te četiri skoka po utakmici tijekom playoffa. "Rekli su mi da sam popravio puno stvari i da su zadovoljni načinom na koji sam igrao", rekao je on. "Najvažnije mi je da se osjećam kao da sam dio nečega", dodaje igrač Lakersa.

Oboje žele nastaviti karijeru s Lakersima. Ariza je prezadovoljan u rodnom gradu, a Odom smatra, ako se vrati, da može imati veću minutažu na poziciji trojke ili četvorke. Čini se kako je sada sve na upravi NBA prvaka, a ne sumnjamo da će napraviti pravilan potez za igrače i budućnost kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!