Košarka

Lyon pokorio Francusku

Goran Markuš • nedjelja, 21.06.2009.
Lyon pokorio Francusku

Iako su u samo finale ušli neočekivano nervozno i nesigurno košarkaši Lyona ubrzo su posložili svoje redove i sjajnom igrom stigli do sigurne pobjede koja im je donijela drugi naslov prvaka u Francuskoj...

Dok je Lyon do novog finala stigao prilično sigurno slomivši Nancy u polufinalu u samo dvije utakmice Orleans je morao odraditi utakmicu više da bi u posljednjoj, odlučujućoj Le Mans pao sa svega šest poena razlike.

Međutim, kako se u Francuskoj igra samo jedna finalna utakmica svi umiješani su bili svjesni kako je uistinu svašta moguće, no sjajnom predstavom Lyon je opravdao ulogu favorita i tako stigao do drugog naslova prvaka države.

Ipak, nije sve izgledalo idealno za Asvel u Parizu. Naime, nešto nervozniji ulazak u susret Orleans je znao naplatiti što je rezultiralo sa solidnih četiri poena prednosti uoči druge četvrtine. Kratki predah očito je puno značio favoritima koji se vraćaju sa stilom - do poluvremena preuzimaju vodstvo i bježe na nemalih +13.

Ništa ljepše Orleans nije čekalo niti u nastavku. Naime, nakon 30 minuta razlika je povećana na +15 da bi do kraja susreta, barem simbolički, uspjeli smanjiti zaostatak na oku ugodnijih 14 poena razlike.

Uvjerljivo najefikasniji igrač pobjedničkog Lyona bio je odličan Sy Amara koji je uz deset poena skupio i osam skokova. Solidna partija je i iza Erica Campbella koji je uz osam poena upisao i pet skokova. Kod Orleansa bez pogovora najkorisnijim se pokazao Cedrick Banks (13 poena, 3 skoka).

Francuska, playoff, finale:
Lyon- Villeurbanne - Orleans 55:41 (13:17, 34:21, 48:33)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!