Nogomet

"Koji mlađi igrači?"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 22.06.2009.
"Koji mlađi igrači?"
Foto: EPA

Ispadanje aktualnih prvaka svijeta s Kupa konfederacija iznenadilo je mnoge, a talijanski se izbornik Lippi odmah poslije utakmice suočio s nekoliko kritika. Međutim, tvrdi da žali jedino za ostavljanjem pogrešnog dojma i stoji iza svog odabira reprezentativaca...

Italija je u odlučujućem susretu za plasman u polufinale Kupa konfederacija poražena od Brazila 3:0, a reprezentacija Marcela Lippija na mahove je izgledala potpuno izgubljeno, pogotovo u posljednjih desetak minuta prvog poluvremena, kada su razigrani Brazilci zabili sva tri gola.

Po završetku susreta talijanskog je stručnjaka dočekalo pitanje zašto nije dao više prilike mlađim igračima. "Kojim mlađim igračima?", uzvratio je Lippi protupitanjem. "Ne možete u momčad ubaciti sedmoricu ili osmoricu mladih istovremeno. Ekipu treba mijenjati polako, oni se moraju postupno integrirati. Za Brazil sam odabrao najbolju momčad", objasnio je.

Naime, 35-godišnji Fabio Cannavaro predvodio je Italiju čija je prosječna dob bila 28 godina, čime je to bila najstarija reprezentacija u Južnoafričkoj Republici.

"Jedino za čime žalim je to što svijet nije vidio pravu sliku ove reprezentacije. Znam da smo razočarali i da se moramo vratiti kuću, no to nije bila prava Italija", zaključio je Lippi.

U brazilskom je taboru prevladavalo bolje raspoloženje. Izbornik Dunga smatra da je Brazil svakim danom sve bolji: "Oduševljen sam našom izvedbom. Što smo dulje zajedno, to bolje igramo". U polufinalu će na protivničkoj klupi sjediti još jedan Brazilac, južnoafrički izbornik Joel Santana.

"Njega se u Brazilu cijeni, ali ne igramo protiv njega, nego protiv reprezentacije Južnoafričke Republike. Jaki su, domaćini su i bit će ih teško pobijediti, ali vjerujem u svoje nogometaše", najavio je Dunga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!