Nogomet

"Ovo prilično boli"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 22.06.2009.
"Ovo prilično boli"
Foto: EPA

Slavlje Fabija Cannavara, koji se poravanao s Paolom Maldinijem na vrhu ljestvice igrača s najviše nastupa za Italiju, pokvario je poraz njegove momčadi od Brazila zbog kojeg Azzurri nisu uspjeli proći u polufinale Kupa konfederacija...

Talijanski kapetan Fabio Cannavaro nije skrivao razočaranje nastupom svoje momčadi na jugu Afrike, bez obzira na svoj jubilej. "Naravno da smo jako razočarani odlaskom kući samo s jednom pobjedom te uz dva poraza. To prilično boli", rekao je Cannavaro poslije utakmice.

"Došli smo u Južnoafričku Republiku isprobati neke nove stvari i dati nekim igračima potrebno iskustvo", nastavio je talijanski stoper, "i nije nam se isplatilo, no to je samo Kup Konfederacija. Naš je prvi cilj još uvijek plasman na Svjetsko prvenstvo".

Brazil je i u njegovim riječima zaslužio komplimente: "Oni su vrlo snažna momčad. Svaki dan pronađu neke nove igrače. Međutim, mi se moramo usredotočiti na sebe kako bismo napredovali".

Pritom je stao iza odluka svog izbornika Marcella Lippija: "Vidjet ćemo što će se zbiti sljedeće godine. Teško je reći koga će Lippi izabrati za svjetsku smotru, ali moramo mu dati vremena da prvo pogleda sve igrače koje želi, a zatim odabere momčad".

S druge strane, dvostruki strijelac Luis Fabiano na ovu, ali i iduću godinu gleda s mnogo optimizma: "Dobro smo se pripremili i puni smo samopouzdanja. Sanjam o nastupu na Svjetskom prvenstvu iduće godine i jedva čekam ispuniti taj san".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!