Tenis

Karolina stala na kvalifikantici

Ivor Krapac • ponedjeljak, 22.06.2009.
Karolina stala na kvalifikantici
Foto: Davor Sajko

Prvi dan Wimbledona donio je oproštaj jedine hrvatske nade u ženskom ždrijebu. Karolina Šprem, četvrtfinalistica iz 2004., ispala je već na startu, eliminirala ju je ruska kvalifikantica Regina Kulikova...

Iako je ždrijeb izgledao povoljno, Karolina Šprem nije ga iskoristila za prolazak prvog kola trećeg Grand Slam turnira sezone. Vodeću hrvatsku tenisačicu je s 4:6, 7:5 i 6:3 zaustavila 20-godišnja Regina Kulikova, 190. na svijetu, koja je do glavnog ždrijeba došla iz kvalifikacija.

Početak meča nije sugerirao da će ovo završiti loše za Karolinu. Otvorila je s dva breaka i odlaskom do 3:0, da bi u nastavku prvog seta zadržala jedan od dva breaka prednosti, bez većih poteškoća na servisu nakon što se Kulikova približila do 3:2. No, nakon toga stvari su krenule u drugom smjeru.

Ruska kvalifikantica je u drugom setu uz break u četvrtom gemu otišla do 4:1, držala break viška do servisa za set u devetom gemu, da bi potom ispustila tu šansu nakon što je imala i set-loptu. Karolina se s tri uzastopna osvojena gema vratila do 5:5, ali nakon te pozitivne, krenula je negativna serija koja ju je gurnula u rupu iz koje se bilo teško izvući.

Kulikova je nakon 5:5 u drugoj dionici osvojila šest uzastopnih gemova i pobjegla do vodstva od 4:0 u odlučujućem setu, pa u nastavku zadržala prednost nakon što je Šprem nadoknadila samo jedan od dva breaka minusa. 20-godišnjoj ruskoj tenisačici pritom nije zasmetao ni manji problem, navodno s leđima, zbog kojeg je zatražila medicinski time-out kod vodstva od 4:2 - posljednja dva servis-gema odradila je bez suočavanja s break-loptom.

Ovogodišnji izrazito "mršavi" Wimbledon je, tako, bio dobar odraz trenutnog stanja hrvatskog ženskog tenisa. Moglo je ispasti bolje, barem s nešto više uspjeha, ali nešto posebno veliko ipak je teško očekivati.

Wimbledon, tenisačice, prvo kolo: Kulikova (Rusija, Q) - Šprem (Hrvatska) 4:6, 7:5, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!