Nogomet

Jurčić: "Upravo ovo nismo htjeli"

Marin Vuković • ponedjeljak, 22.06.2009.
Jurčić: "Upravo ovo nismo htjeli"
Foto: Davor Sajko

Trener Dinama Kruno Jurčić nije bio oduševljen prvim protivnikom Dinama u novoj europskoj sezoni. Strateg modrih je na konferenciji za medije kazao kako se dogodilo upravo ono što nije priželjkivao.

Armenski Pjunik bez sumnje je protivnik po mjeri Dinama, barem što se igračke kvalitete i imena tiče. Dinamo prema koeficijentu i ugledu ne bi trebao imati nikakvih problema, no usprkos tome trener modrih Kruno Jurčić nije bio oduševljen ždrijebom.

"Na zadnjoj sam press konferenciji rekao da želimo izbjeći nepoznatog protivnika i veliku daljinu, no dogodilo nam se upravo to. Čeka nas, dakle, dug put te sredina i mentalitet kojeg ne poznajemo", rekao je Jurčić, a prenosi službeni web Dinama.

Doista, u ždrijebu drugoga pretkola malo je momčadi koje su egzotičnije i udaljenije od Pjunika. Momčad iz države na samoj granici Europe i Azije potpuna je nepoznanica, a vjerojatno niti uvjeti za igru neće biti najbolji.

"Armenski Pjunik stoga moramo upoznati što prije i pripremiti se na njihov način igre. Otegotna je okolnost i ta što im prvenstvo još uvijek traje, pa će nas u srpnju dočekati u punoj snazi", dodao je trener Dinama.

Jurčić se osvrnuo i na gotovo nemoguće uvjete koji su na Rogli dočekali Dinamove nogometaše. Malo je tko mogao očekivati gotovo zimske temperature, a ne pomažu ni brojne ozljede igrača.

"Nije nam nimalo lako i to može vidjeti svatko tko ovdje dođe. No, radimo maksimalno korektno, a oformili smo i izvanrednu ekipu liječnika i fizioterapeuta. S ozlijeđenim igračima pojačano rade dva kondicijska trenera i mogu reći da smo dobro posloženi. No, uz sve to moram priznati da ovakvi problemi koji su nas snašli nisu uobičajeni za jednu ekipu. Zapravo, da smo izmišljali film s raznoraznim problemima, ne bismo ga uspjeli ovako iskonstruirati", rekao je.

Što je s Mandžukićem? "Sa svakim igračem imam dobar odnos, pa tako i s Mandžom. U potpunosti razumijem i njega i njegove želje za nastavkom karijere u inozemstvu. No, ne možemo zanemariti ugovor s NK Dinamom, a te stvari uvijek treba poštivati, kao što je slučaj i s ostalim igračima."

Dinamo je jučer neočekivano poražen u pripremnoj utakmici s Rudarom iz Velenja, u kojoj su još jednom na površinu izašli problemi s realizacijom. Dinamo je stoga u potrazi za kvalitetnim napadačem koji bi znao iskoristiti dio prilika.

"Uvijek je lijepo pobijediti, no to nam se ovaj put nije dogodilo. Momci su istrčali maksimum. Imali su, doduše, puno šansi, no one nisu bile iskorištene. To je i jedan od razloga zašto u prijelaznom roku pokušavamo pronaći nekog tko bi te šanse znao iskoristiti. U svakom slučaju, kad podvučemo crtu, mislim da je NK Rudar za ovu fazu priprema i za stanje s ozljedama u našoj momčadi bio prejak protivnik. Ipak, na utakmici nije bilo novih ozljeda, što je u ovom trenutku najbitnije", podvukao je crtu Dinamov trener.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!