Nogomet

"Nismo mogli Pranjiću uskratiti priliku"

Borna Rupnik • utorak, 23.06.2009.
"Nismo mogli Pranjiću uskratiti priliku"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je Danijel Pranjić konačno potvrdio svoj prelazak na Allianz Arenu, oglasio se i njegov dojučerašnji klub, nizozemski Heerenveen, koji tvrdi da nije želio stati na put hrvatskog reprezentativca...

Četiri sezone provedene u Heerenveenu ostale bi Danijelu Pranjiću u mnogo ljepšoj uspomeni da nije došlo do silnih nesuglasica oko njegovog transfera u minhenski Bayern, gdje će nastaviti karijeru pod ravnanjem slavnog nizozemskog trenera Louisa van Gaala.

Direktor nizozemskog prvoligaša, Yme Kuiper, naposljetku se pokušao lijepim riječima oprostiti od hrvatskog reprezentativca: "Naravno da će nam Pranjić nedostajati kao nogometaš, ali Bayern je jedna od deset najboljih europskih momčadi. Taj nam je transfer kompliment".

"Pranjić je kvalitetno razvijao u ove četiri godine u Heerenveenu", nastavio je Kuiper o nogometašu kojega su Heereneveenovi navijači proglašavali svojim najboljim igračem, i dodao nešto nad čime stoji upitnik: "Nismo mu mogli uskratiti ovakvu priliku".

Naime, Pranjićeva je selidba zamalo stopirana zbog Heerenveenovih potraživanja, a bivši je Dinamovac rekao da je dio odštete platio iz svog džepa jer Bayern na traženje Nizozemaca nije želio podebljati svoju ponudu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!