Ostali sportovi

Njemačkoj dupla kruna, Hrvatska sedma i deveta

HINA • srijeda, 24.06.2009.
Njemačkoj dupla kruna, Hrvatska sedma i deveta
Foto: FaH

Reprezentacija Njemačke osvojila je dvostruku titulu svjetskog prvaka na prvom SP-u u elektroničkom pikadu u organizaciji Međunarodne pikado federacije (IDF) koje se ovog tjedna igra u Zadru. Nijemci su slavili i u muškoj i ženskoj konkurenciji nadigravši u oba finala reprezentaciju Češke...

Hrvatska muška selekcija je s dvije pobjede i dva poraza završila na diobi sedmog mjesta, dok su naše djevojke poražene u oba nastupa i završile na diobi devetog mjesta.

Dvorana Krešimir Ćosić jučer je bila poprištem žestokih okršaja u kojima se 17 reprezentacija u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji po prvi put borilo za titule svjetskih prvaka. Budući je naša muška reprezentacija na prethodna dva europska prvenstva osvajala srebrne medalje, u ovo se natjecanje ušlo s velikim ambicijama.

U prvom kolu lakoćom su nadigrali Tursku (3:0), ali već u drugom čekao ih je sudar protiv Čeha od kojih smo prošle godine izgubili u finalu EP-a. Česi su se opet pokazali kao pretvrd orah i slavili su s 3:1. Tako su naši popravak morali tražiti u repasažu gdje su uspješno prošli prvu prepreku (Poljska 3:0), a trenutak slabosti stigao je u susretu protiv Švicarske, reprezentacije od koje smo objektivno kvalitetniji.

Poraz od 3:1 otkrio je da naši nisu uspjeli prevladati veliki pritisak koji su imali kao domaćini da ostvare dobar rezultat. Reprezentacija je nastupila u sastavu Boris Krčmar, Vladimir Lešić, Tomislav Kušter, Vlado Deščak, Zoran Grgić, Ivan Bilela i Matija Jezernik.

Djevojke su pak imale teški peh sa ždrijebom. Već u prvom kolu protivnik im je bila Njemačka, a nakon poraza od 3:1 u repasažu su ih čekale prošlogodišnje europske prvakinje Čehinje koje su u prvom kolu iznenađujuće izgubile od Rusije. Susret u kojemu su imale malo izgleda djevojke su izgubile sa 3:1. O težini protivnica sve će reći da su kasnije u finalu igrale upravo Njemice i Čehinje.

Za žensku reprezentaciju nastupile su Vlatka Lešić, Ivana Čavar, Andrea Pahor, Tanja Perić, Marina Begović i Đurđica Delić.

"Pokazalo se da je veća udaljenost (2,44 m) s koje se baca na veliku metu od 15,5 inča, na kojoj se igraju discipline SP-a, za razliku od 2,37 m za malu metu (13,5 inča) na kojoj se igra u Hrvatskoj, bio veći problem za naše igrače i igračice negoli smo to očekivali", rekao je izbornik reprezentacije Perica Konforta.

Utorak nije bio najsretniji dan za hrvatski pikado, ali nema vremena za tugovanje jer već danas se igra SP u pojedinačnoj konkurenciji, a četvrtak donosi priliku za popravak jer je tada ne rasporedu EP za reprezentacije, ali na maloj meti na kojoj se naši igrači puno bolje snalaze.

Muškarci:

Rezultati Hrvatske:
Hrvatska - Turska 3:0
Češka - Hrvatska 3:1
Hrvatska - Poljska 3:0
Švicarska - Hrvatska 3:1

Finale:
Njemačka - Češka 3:1

Konačni poredak:
1. Njemačka
2. Češka
3. Slovenija
...
7. Hrvatska

Žene:

Rezultati Hrvatske:
Njemačka - Hrvatska 3:1
Češka - Hrvatska 3:1

Finale:
Njemačka - Češka 3:2

Konačni poredak:
1. Njemačka
2. Češka
3. Rusija
...
9. Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!