Ostali sportovi

Svjetsko školsko prvenstvo u atletici

Sportnet • srijeda, 24.06.2009.
Svjetsko školsko prvenstvo u atletici

Hrvatska će nastupiti na Svjetskom školskom prvenstvu u atletici koje će se od 25. do 30. lipnja ove godine održati u Tallinnu, glavnom gradu Estonije...

Ovo natjecanje najvažniji je sportski događaja u kalendaru Međunarodne federacije školskog sporta (ISF). Natjecanje na kojem će se ove godine okupiti preko 700 srednjoškolaca iz 33 države svijeta nosi ime tragično preminulog francuskog atletičara i visokog dužnosnika ISF-a Jeana Humberta.

Deveti po redu Humbertov kup održat će se na Kadriorg stadionu u Tallinnu. Hrvatsku će u Estoniji predstavljati atletski prvaci s Bistra-Državnog prvenstva koje se u svibnju 2009. godine održalo u Šibeniku. U kategoriji djevojaka to su učenice zadarske gimnazije Vladimira Nazora, a u kategoriji mladića hrvatske boje brane učenici čakovečke gimnazije.

Na put u Tallinn će osim učenika i njihovih voditelja krenuti i delegacija Hrvatskog školskog športskog saveza koju predvodi potpredsjednik Dragutin Miklečić, a s njim će biti i glavni tajnik HŠŠS-a Hrvoje Čustonja te stručni suradnik Josip Košutić.

Školska atletska reprezentacija kreće na put u Tallinn 25. lipnja u 8.40 iz zagrebačke zračne luke Pleso. Učenike i stručno vodstvo će dan ranije, u motelu Zagreb, gdje su učenici odsjeli, posjetiti i resorni ministar Dragan Primorac i tom prigodom zaželjeti mnogo sportskih uspjeha.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!