Ostali sportovi

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u golfu

Sportnet • četvrtak, 25.06.2009.
Otvoreno prvenstvo Hrvatske u golfu

Okupljanjem igrača i odigravanjem trening runde tijekom srijede završene su sve pripreme za početak 1. Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u golfu. Turnir kreće u četvrtak u 9 sati s prvom rundom igre, a na startu se očekuje 64 igrača iz Hrvatske, Austrije, Australije, Slovenije, Slovačke, Vel. Britanije i Njemačke.

Igra se tri dana, ukupno tri runde po 18 rupa na igralištu para 72, stroke igrom. Nakon tri dana i odigranih 54 rupa najuspješniji igrač bit će proglašen pobjednikom I. Međunarodnog otvorenog amaterskog prvenstva Hrvatske.

Za hrvatske igrače on ima dvojak značaj jer će se osim za najboljeg u ukupnom poretku boriti i za prvaka Hrvatske golf udruge. Prisutni su svi najbolji igrači, a HGu posebno čini ponosnim što najbolji golf Hrvatske predstavljaju mladi golferi Adam brnić, Ivan vučemil, Mario Funčić, Stipe Delić i Luka Karaula, koji su još uvijek juniori, a njihov put predstavlja put razvoja golfa u Hrvatskoj.

Svečano proglašenje pobjednika u obje kategorije bit će u subotu 27. lipnja kada se očekuje dolazak i predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića i gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!