Automoto

Presretni Rossi želi još pobjeda

Matej Milanović • subota, 27.06.2009.
Presretni Rossi želi još pobjeda
Foto: EPA

Najsretniji vozač nakon Velike nagrade Nizozemske u MotoGP-u bio je Valentino Rossi, koji je stigao do jubilarne stote pobjede u karijeri. Zadovoljan je bio i Jorge Lorenzo koji sve otvorenije cilja na svjetski naslov, a jedini nezadovoljan od trojice na postolju bio je Casey Stoner. Doduše, razlog tome nije sam rezultat, već njegovo fizičko stanje...

Prvo ime današnje MotoGP utrke u Assenu bio je Valentino Rossi. Talijan je bio oduševljen činjenicom da je stigao do stote pobjede u karijeri: "Za mene je ovo sjajno. Stvarno sam sretan i mislim da je ovo poseban dan u mom životu kojeg neću nikad zaboraviti. Ja sam drugi vozač u povijesti koji je stigao do 100 pobjeda, samo Giacomo Agostini je bolji od mene. Ipak, nadam se da neću stati na toj brojci."

Doktor, koji se nakon utrke zahvalio svim prijateljima i članovima njegove momčadi, priznao je da je sve krenulo dobro od samoga starta i da su svi elementi, od guma, do motora do njega samoga funkcionirali kako je trebalo: "Osjećao sam se dobro od prvog kruga i odlučio sam krenuti maksimalno i doći do što veće prednosti jer znam da je Lorenza jako teško pobijediti. Ipak, ja sam danas išao stvarno brzo, gume su na ovakvoj temperaturi dobro radile, a i moja Yamaha je bila izvrsna."

Vezane vijesti

Posebno razočaran bio je Casey Stoner. No, ne toliko rezultatom koliko činjenicom da je još jednom nakon utrke morao potražiti liječničku pomoć jer se osjećao jako loše: "Mislio sam da je nakon Barcelone sve riješeno. Bilo mi je dobro tijekom cijelog tjedna. U petak je bilo sve u redu, tek u subotu mi je počelo biti loše, a danas sam opet imao jako puno fizičkih problema. I ovaj put sam se umorio odmah na warm-upu, nakon svega nekoliko krugova."

Australca fizička iznemoglost zabrinjava, posebno zbog toga što smatra da je izuzetno dobro pripremljen i ne shvaća zašto ima te poteškoće: "Stvarno mi nije jasno o čemu se radi. Sve sam učinio da bi mi tijelo bilo spremno, naporno radim na fizičkoj pripremi i ovo je jako čudno. Što se motora tiče, bio je jako dobar. Na sreću je barem to radilo u jednom ovako lošem danu. Do Laguna Sece nema puno vremena, ali nadam se da ću se oporaviti."

Treći pretendent na titulu, danas drugoplasirani Jorge Lorenzo, nije bio razočaran svojom utrkom. Dapače, smatra da je napravio koliko je mogao: "Valentino je današnji heroj. Pobijedio je na sto utrka, nevjerojatna brojka. Moja utrka je bila dosta teška jer sam posebno u zadnjem sektoru gubio dosta vremena. Tako da mi je bio jako teško pokušati dostići Valentina, a kada mi je to krenulo za rukom sam osjetio da je prednja guma na izmaku snaga. Nakon toga sam sebi rekao da je za danas drugo mjesto dobro."

Lorenza je boljeg rezultata, osim problema s motorom, koštao i loš start kojim se odmah našao u situaciji da mora loviti Rossija, a da bi uopće došao do njega morao je prijeći još nekoliko vozača: "Nakon tako lošeg starta morate biti jako oprezni jer ako želite preteći nekoga u prvim zavojima prvog kruga imate velike mogućnosti odmah završiti utrku. Naravno, ni takav start nije pomogao mom dostizanju Valentina, prešao sam neke vozače i krenuo za njim, no kao što sam već rekao, danas to nije bilo izvedivo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!