Automoto

Ozljeda odgodila debi Kallija

Maja Giljanović • srijeda, 01.07.2009.
Ozljeda odgodila debi Kallija
Foto: Srđan Badurina

Ozljeda zadobivena padom u samom finišu prošlotjedne Velike nagrade Nizozemske u Assenu prolongirala je debi Mike Kallija na jednoj od najlegendarnijih staza MotoGP-a Laguna Seci...

Miki Kalliju je prstenjak lijeve šake ogoljen do kosti, ostao je bez nokta, ali mu živci srećom nisu pretrpjeli veću štetu. Prst je Fincu bandažiran, svakodnevno se dezinficira i nakon što propusti utrku ovog vikenda te odvozi Sachsenring i Donington (ozljedu će ispuniti zaštitnim slojem umjetne kože) sva je mogućnost da će morati na rekonstrukciju kako bi mu rana trajno zacijelila.

Njegov Pramac Racing u Kaliforniji nastupiti samo s Niccolom Canepom - Talijanu je i samom ovo prvi dodir sa stazom u Laguna Seci - a Kallio će na svoj debi morati pričekati: "Bio sam toliko uzbuđen zbog nastupa na Zapadnoj obali, ali sudbina je poželjela drugačije. Odlučili smo da bi bio prevelik rizik nastupiti s obzirom da u Laguna Seci nikad nisam vozio. Želim sve najbolje Niccoli, a ja ću dati svoj maksimum da se spremim za Sachsenring koji je jedan od mojih najdražih Grand Prixova".

Tehnički direktor Pramaca Fabiano Sterlacchini se nadovezao: "Bojali smo se i goreg. Mika je u boljem stanju nego što su prve procjene govorile, ali nismo željeli preuzimati nepotreban rizik. Ova tri tjedna ćemo pažljivo pratiti razvoj situacije, a čim prođe Sachsenring vidjet ćemo što i kako dalje. Prije Njemačke jamačno neće na operaciju, a poslije ćemo vidjeti".

26-godišnji Kallio je u Sachsenringu u najslabijoj klasi jednom pobijedio (2005.), a u klasi do 250 kubika jednom je bio drugi (2007.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!