Nogomet

Maltežani otkrili slabosti

Antonija Pavlić • petak, 03.07.2009.
Maltežani otkrili slabosti
Foto: Kristijan Komarica

Minimalna pobjeda Slaven Belupa nad malteškom Birkirkarom pokazala je mnoge početne slabosti koprivničkog sastava...

Prvo hrvatsko predstavljanje Europskoj ligi u režiji Slaven Belupa nećemo pamtiti po sjajnoj igri i mnogočemu dobrome. Dvotjedni odmor, a zatim i naporne pripreme, definitivno su učinile svoje, iako se mora konstatirati i kako je Bračunova momčad ipak nešto slabija od one Mile Petkovića.

"Igrom ne mogu biti zadovoljan, ali cilj smo ostvarili. Postigli smo pogodak i sačuvali praznu mrežu, a siguran sam da će nam u Malti biti i puno lakše. Noge su još teške nakon napornih priprema i treba nam vremena za podizanje igre na kvalitetnu razinu.", govorio je Milivoj Bračun na press konferenciji nakon susreta.

Uz sve rečeno, ipak, vidljivo je i da veznome redu Koprivničana uvelike nedostaje glavni prošlosezonski kreator igre, Mato Jajalo, budući da prvenstveno Vručina, a zatim i Vojnović nisu dobili previše upotrebljivih lopti.

Dalibor Poldrugač svoj je posao na terenu odradio pošteno i kapetanski, no vidljivo je da mu treba vremena za ulazak u pravu formu, kao i da ipak nije pravi čovjek za kvalitetno upošljavanje prednje linije. Solidno su odigrali i Nicolas Niverge Nynkeu i Srebrenko Posavec, ali u više se navrata igra vezne linije ipak činila nekonkretnom i inertnom.

Poznati navijači

Susret u Koprivnici iz svečane je lože pratio i prošlosezonski igrač Slavena i kapetan mlade reprezentacije Hrvatske, Mato Jajalo, a posjet premijernoj Slavenovoj europskoj utakmici udijelili su i predsjednik HNS-a Vlatko Marković, glavni tajnik Zorislav Srebrić te tajnik Udruge Prve HNL Josip Brezni.

Osim Jajala, u sastavu Farmaceuta u odnosu na prošlu sezonu nije bilo niti ozlijeđenih Purića, Gregurine i Marasa, a posebno je nedostajao Marasov česti prodor po boku, koji nije karakterističan Stipi Lapiću, a vrlo ga je dobro s druge strane prakticirao Cszaba Csizmadia.

Upravo je negdašnji mađarski reprezentativac pružio i najbolju partiju u redovima Belupa - rastrčan, požrtvovan i veoma dobar u igri glavom, što je uostalom pokazao i na pripremama u Kranjskoj Gori postigavši veoma sličan pogodak Interblocku.

Drugo Slavenovo ovoljetno pojačanje, Aljoša Vojnović, nije se, pak, pretjerano pokazao, iako i njemu treba dati prostora za uigravanje i upoznavanje s momčadi. Previše je vremena bivši igrač sesvetske Croatije bio leđima okrenut lopti, što je rezultiralo s nekoliko nepotrebnih zaleđa, ali veliki mu plus može biti krasna akcija s Mateasom Delićem u 90. minuti, koju posljednje spomenuti, a potom i Poredski, nažalost nisu uspjeli okruniti pogotkom.

Treći napadač Farmaceuta, Mario Jurić, krenuo je odlično i prodao nekoliko dobrih "fora" Birkirkarinim braničima, no kako je utakmica odmicala postajao je sve neprimjetniji, da bi se na kraju mnogi zapitali i je li uopće bio na terenu.

Istini za volju, ipak, igrati protiv momčadi u formaciji 5-4-1, s četiri povučena vezna igrača nikada nije lako, a posebno u ovome dijelu priprema. "Nisam očekivao ovako tešku utakmicu, Birkirkara se dobro postavila i branila, ali vjerujem da će na Malti, ipak, sve biti lakše.", rekao je Silvio Rodić.

"Uvijek je teško igrati protiv 'bunkera', a igrači Birikirkare su osim toga i stalno odugovlačili igru. To svakako nije bilo lijepo, ali niti mi nismo bili pravi.", zaključio je kapetan Poldrugač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!