Košarka

Unicaja ne računa na Kusa

Branimir Korać • petak, 03.07.2009.
Unicaja ne računa na Kusa
Foto: Davor Sajko

Davor Kus napravio je korak bliže ostanku u Ciboni nakon što je Unicaja odlučila ne zadržati ga i iduće sezone. Hrvatski reprezentativac prošlu sezonu proveo je na posudbi u Ciboni, a sada kao slobodan igrač postaje otvoren za pregovore sa zainteresiranim klubovima...

Gdje će Davor Kus igrati iduće sezone, posve je otvoreno pitanja. Prošle sezone nosio je dres Cibone kao igrač Unicaje na posudbi, no Unicaja na njega ne računa za sljedeću sezonu i Kus je na tržištu. Naravno, u Ciboni su zainteresirani zadržati ga, no sigurno je kako će se pojaviti još zainteresiranih klubova.

Ostaje pitanje može li Cibona pratiti ponude ostalih klubova i privoljeti Kusa na ostanak u Zagrebu. U hrvatskim medijima već se spominje Maccabi kao klub zainteresiran za Kusove usluge čime bi Izraelci nakon što su Ciboni preoteli Alana Andersona, napravili isto i s Davorom Kusom.

Ukoliko ne uspiju Kusa privoljeti na ostanak, u Ciboni će se naći u priličnim problemima. Na poziciji razigravača koju je Kus mogao pokriti ostali su i bez Earla Callowaya na kojeg ne računaju sljedeću sezonu i tu je samo Vedran Princ, kvalitetan back up igrač, ali ne i startni razigravač. Kus je pokrivao i poziciju dvojke gdje je sada ostao tek Robert Troha uz povratnike Krušlina i Vrbanca i Cibona će i tu morati tražiti pojačanje.

U svakom slučaju raskid suradnje Unicaje s Kusom je koliko dobra, toliko i loša vijest za Cibonu. Kus sada može poslušati ostale ponude i odlučiti se gdje će igrati nakon šo mu klubovi stave ugovor na stol. Ukoliko novac bude presudan, Kusa nećemo gledati u Ciboninom dresu sljedeće sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!