Automoto

Rossi: "Pedrosa je lud"

Matej Milanović • ponedjeljak, 06.07.2009.
Rossi: "Pedrosa je lud"
Foto: EPA

Daniel Pedrosa oduševljen je povratkom pobjedama i nada se da to može biti kraj problema koji traju već godinu dana, no priznaje da je lošim zadnjim krugom umalo upropastio pobjedu. Upravo taj zadnji krug u potpunosti je iznenadio Rossija koji je svejedno zadovoljan svojom utrkom, a trećeplasirani Lorenzo smatra da u stanju u kojem je bio nije mogao napraviti više od toga.

Najsretniji čovjek na kraju Velike nagrade SAD-a u MotoGP-u očekivano je bio Daniel Pedrosa. Španjolac se napokon vratio pobjedama. Osim zahvale svim članovima momčadi izrazio je i veliku radost učinjenim u Laguna Seci: "Ovo je bila duga i teška godina za mene. Sve od moje nesreće u Njemačkoj prošle godine događale su mi se loše stvari i imao sam problem za problemom. Vratiti se pobjedama je odlično. Moram priznati da je moj današnji ritam bio toliko dobar da sam i sam impresioniran. Nisam ovako dobro išao ni na treninzima."

Ipak, Pedrosa je bio blizu kapitulaciji. Malo je falilo da Valentino Rossi ne ponovi fenomenalan završetak utrke u Barceloni i razočara Španjolca, koji priznaje da je to njegova krivica: "Išao sam dobro cijelu utrku, ali u zadnjem krugu sam se previše opustio. Vidio sam skoro dvije sekunde prednosti na početku tog kruga i kad sam u zadnjem zavoju vidio Rossijev motor shvatio sam da sam možda ipak išao malo presporo. Na sreću to je bio zadnji zavoj i ja sam imao dovoljnu prednost da pobijedim."

Vezane vijesti

Posebno iznenađen Pedrosinim zadnjim krugom bio je upravo čovjek koji je umalo profitirao zbog toga, Valentino Rossi: "Dani je potpuno lud ako ovako usporava u zadnjem krugu. Možda će se malo uplašiti kada vidi snimku i shvati koliko smo mu se brzo i ja Lorenzo približavali, budući da smo bili međusobno u borbi za drugo mjesto. Nas dvojica smo zadnjih nekoliko krugova odradili jako brzo, a Dani je previše usporio. U zadnjem krugu sam bio blizu, ali ipak ne dovoljno. Mogao sam ga probati preteći, ali bilo je preriskantno. Moglo se dogoditi da oboje završimo na travi pa bi još Lorenzo pobijedio."

Rossi je nekoliko riječi imao i za svoj motor, koji po njemu ovaj put nije bio dobro pripremljen kao u posljednjih nekoliko utrka: "Moram reći da danas nismo bili na 100 posto. Bio sam brži ujutro, a popodne sam imao poteškoća. Napravili smo neke pogreške u podešenju. Na kraju kad je bilo manje benzina uspio sam napraviti nekoliko dobrih krugova, ali moglo je to i bolje. No, stižemo iz dvije utrke u kojima je sve od motora do momčadi funkcioniralo perfektno, a na ovoj stazi uvijek imamo problema tako da su drugo mjesto i 20 bodova odlični, zato što smo osvojili nove bodove nad Lorenzom i Stonerom."

Kao prvi u utrku krenuo je Jorge Lorenzo. No, odmah nakon jučerašnjeg pada bilo je jasno da neće moći odraditi utrku na maksimumu, a očajan start nije nimalo pomogao. Ipak, kandidat za naslov prvaka svijeta nije razočaran: "Ovo je bilo jako teško. Uz ovako loš start i moje fizičko stanje napravio sam najbolje što sam mogao. Bol je bila grozna, posebno u desnim zavojima. Nisam mogao puno koristiti desnu ruku, pa sam morao više raditi s lijevom koja mi se brzo umorila, bilo je strašno. Zapravo, nisam mogao ni zamisliti da ću danas uopće biti u stanju voziti, a uspio sam raditi, obzirom na uvjete, jako brze krugove."

Ipak, bez obzira na sve loše uvjete Lorenzo je u jednom trenutku bio jako blizu Rossiju i čak ga je prešao. Na njegovu žalost loše je proračunao trenutak u kojem to pokušati, pa je ne samo odmah predao drugo mjesto rivalu, već je i ostao toliko udaljen da više nije imao snage vratiti se: "Pokušao sam proći Valentina. Međutim vjerojatno sam odabrao krivo mjesto za to. Trebao sam čekati još koji zavoj, no što je tu je, donio sam svoju odluku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoMotoGP
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!