Košarka

Repeša: "Cilj je biti u Top6"

Goran Markuš • utorak, 07.07.2009.
Repeša: "Cilj je biti u Top6"
Foto: Nikola Movrić

Uoči EuroBasketa koji se ove godine održava u Poljskoj izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, Jasmin Repeša održao je kratak intervju za službene stranice Fibe u kojem je jasno zaključio kako je glavni cilj naše reprezentacije ući među prvih šest momčadi turnira...

Prema prvom čovjeku hrvatske košarkaške reprezentacije, izborniku Jasminu Repeši prvi cilj njegovih izabranika vrlo je jasan - plasman na Svjetsko prvenstvo koje se 2010. godine održava u Turskoj. Kako bi ostvarili ovaj cilj naši reprezentativci moraju ući među šest najboljih na EuroBasketu, odnosno sedam ukoliko reprezentacije Turske (domaćin SP) uđe u Top6.

"Svjetsko prvenstvo je apsolutni prioritet. Naime, nakon što smo 12 godina prije Olimpijskih igara u Pekingu igrali samo na Europskih prvenstvima za nas je apsolutni imperativ izboriti nastup na što više većih internacionalnih košarkaških turnira", zaključio je Repeša.

Kako se i Nikola Vujčić vraća u reprezentaciju reporter službene stranice Fibe zaključio je kako su šanse ovog puta sasvim realne na što je naš izbornik još jednom ponovio: "Ukoliko želimo utjecati na svjetsku scenu moramo biti na svjetskoj sceni. Samim tim, ponavljam, naš cilj u Poljskoj je osigurati nastup u Turskoj."

Da se sa sve uigranijom momčadi koju će popuniti Nikola Vujčić možemo nadati i nečemu više potvrdio je i sam izbornik: "Naravno. Tko god izbori četvrtfinale u Poljskoj vrlo je blizu i medalji i od toga se ne treba skrivati. Međutim, u obzir svakako treba uzeti da će uz vas u tom trenutku biti još pet kvalitetnih momčadi sa istim ciljem."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!