Rukomet

Canjuga: "Hrvatska uvijek očekuje medalje"

Ivana Strahija • utorak, 07.07.2009.
Canjuga: "Hrvatska uvijek očekuje medalje"
Foto: Ivana Strahija

Izbornik hrvatske kadetske rukometne reprezentacije našao je vremena za razgovor za Sportnet.hr, te prokomentirao trenutno stanje u kadetskoj reprezentaciji i očekivanja od nadolazećeg Svjetskog prvenstva u Tunisu.

Kadeti nemaju ništa lakši raspored no seniori, jer svake godine, uz redovne klupske i ligaške obaveze, imaju po jedno veliko natjecanje. Prošle je godine to bilo Europsko prvenstvo u Češkoj, gdje su Hrvati zauzeli peto mjesto: "Ispred nas su bile Njemačka, Danska, Švedska i Island, a iza nas veličine poput Francuske i Španjolske, te Srbija, Slovenija, Mađarska, Norveška i Rusija", s zadovoljstvom se prisjetio izbornik Vladimir Canjuga.

Ove godine, od 20. do 31. srpnja, u Tunisu se igra Svjetsko prvenstvo. Prije toga će reprezentacija na pripreme u Crikvenicu, a u kamp su pozvani Pivac (Norveška), Grd (Ivančica Ivanec), Vukas, Skišković (oba Split), Vučko, Černeka, Kozina (svi Zamet), Šprem, Ledinski, Stepančić (svi Zagreb CO), Markotić (Nexe), Sokolić, Belfinger, Špelić (svi Dubrava), Krokar (Adriachem Kaštela), Marić (Zrinjski Mostar), Brdar i Huđ (Varteks di Caprio).

"Dobri su to dečki, vidite da ih ima dosta iz ovog centralnog hrvatskog bazena. Zanimljivo je kako dosta njih pravu priliku dobije upravo u mojim reprezentacijama, kasnije ih svi traže. Kao primjer mogu navesti Marića, za kojeg nitko nije znao da postoji", pohvalio se Canjuga.

Hrvatska će u Tunisu igrati u skupini D, protiv Argentine, Libije, Venezuele i Španjolske. Prvo ili drugo mjesto, to je realno za očekivati od te faze turnira: "Treba igrati i pobjeđivati, možemo očekivati jedno od prva dva mjesta skupine. Nezgodno je što se u četvrtfinalu križamo s skupinom C, u kojoj su Danci i Tunižani, no vjerujem da možemo daleko."

Koliko je to daleko? "Kad je hrvatski rukomet u pitanju, uvijek se očekuju medalje. No, ja sam do sada na svim Svjetskim prvenstvima bio u polufinalu, a takav bi uspjeh na ovom natjecanju bio veliko postignuće. Bili bismo zadovoljni petim mjestom, a sve iznad toga je odlično", rekao je Canjuga.

Reprezentacija će u Crikvenici boraviti od 8. do 18. srpnja, slijede sva zagrebačka dana, pa let za Tunis. Prvu utakmicu naši reprezentativci igraju protiv Španjolske 20. srpnja, dan kasnije igraju protiv Venezuele, a nakon dana odmora na redu su Libija i potom Argentina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!