Nogomet

Maksimiru novo upozorenje

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.07.2009.
Maksimiru novo upozorenje

Uefin izvještaj o stanju na maksimirskom stadionu je iznimno nepovoljan i Dinamu opasno visi igranje Lige prvaka ili Europske lige u Maksimiru. Posljednji izvještaj donio je Dinamu još jedan ultimatum...

U Uefi su odlučni "dovesti Maksimir u red". Kada već gradske strukture ne pokazuju interes za rješenje pitanja maksimirskog "stadiona", Uefa radi pritisak na Dinamo da uredi stadion do početka europskih kup natjecanja.

Maksimir je posjetio član Uefinog ekspertnog nadzora Jim Burton koji je došao provjeriti da li je došlo do pomaka u uređenju stadiona, međutim na odlasku je Dinamovim čelnicima naglasio kako će izvještaj biti iznimno loš.

Burton je najavio kako će u izvještaj staviti neugodno iznenađenje time što u protekle dvije godine nije baš ništa napravljeno te da su dijelovi stadiona u iznimno lošem stanju.

"Sa stopostotnom sigurnošću možemo očekivati negativnu ocjenu za rasvjetu, sanitarne čvorove, pojedine dijelove press prostora te za još neke nedostatke koji će biti navedeni u izvješću. Dinamo će Gradu Zagrebu već sutra uputiti zahtjev za hitnu proceduru oko sanacije navedenih dijelova. Dakle, rasvjete i ostalih nedostataka koji se moraju otkloniti do početka natjecanja. Sve ovo možemo shvatiti kao veliku opomenu i prvi žuti karton te upozorenje da se našem dragom klubu neće gledati kroz prste", kazao je Damir Vrbanović za Dinamovu stranicu nakon odlaska Burtona.

Vrbanović je dodao kako postoji realna opasnost da se Dinamu zabrani igranje u skupinama, ukoliko ga izbori, na Maksimiru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!