Košarka

Grci za zlato, Hrvatskoj Australija

Branimir Korać • subota, 11.07.2009.
Grci za zlato, Hrvatskoj Australija

Finalisti Svjetskog prvenstva do 19 godina su košarkaši Grčke. Oni će se za zlato boriti s Amerikancima nakon što su u polufinalu nadigrali Australiju koja ide u borbu za broncu s Hrvatskom...

Europski prvaci Grci borit će se za naslov prvaka svijeta s Amerikancima na Novom Zelandu. Grčka je u polufinalu bila bolja od Australije s uvjerljivih 84:69 ne dovodivši pobjedu u pitanje niti u jednom trenutku. Cijelim tijekom susreta dobrom obranom su stvarali probleme Australcima i na kraju im se to i isplatilo. Predvodili su ih Nikolaos Pappas s 19 poena i Konstantinos Papanikolaou s 18 poena i deset skokova. Kod Australije Jorden Page ubacio je 15 poena, a Mitchell Young deset uz deset skokova.

U borbi za plasman od petog do osmog mjesta Argentina je svladala Francusku 92:84. Francuzi su bili u vodstvu do posljednje četvrtine, a onda u njoj padaju i Argentina radi preokret te uzima pobjedu. Matias Nocedal ubacio je 20 poena, a Andrés Landoni 15 uz šest skokova. Kod Francuske istaknuli su se Andrew Albicy s 24 poena i šest asistencija, a Christophe Leonard ubacio je 17 poena uz sedam skokova.

Unatoč katastrofalnoj igri svog najboljeg igrača Mikea Rosarija (šut 2/16), Portorikanci su svladali Kanadu 67:65 i otišli u borbu za peto mjesto. Pobjedu im je donio Jio Fontan ubačajem tri sekunde prije kraja susreta. U izostanku učinka Rosarija, Portoriko su predvodili Fontan sa 16 poena i Raymond Cintrón Cortes s deset poena. Kod Kanade ubacio je 20 poena uz devet skokova, a Tristan Thompson 13 poena uz 11 skokova.

Litva je bez svog najboljeg igrača Donatasa Motiejunasa svladala Španjolsku 88:64 i igrat će za deveto mjesto. Gediminas Orelik odigrao je sjajnu utakmicu ubacivši 30 poena (7/12 trica) uz devet skokova dok je najbolji Španjolac bio Toni Vicens s 12 poena i deset skokova. Ispred Španjolske bit će Egipat koji je svladao Kazahstan 86:78 i igrat će za deveto mjesto protiv Litve. Najbolji Egipćanin bio je Amro Sherif Mohamed Abdelhalim s 32 poena i 14 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!