Nogomet

"Još smo u fazi priprema"

Antonija Pavlić • subota, 11.07.2009.
"Još smo u fazi priprema"
Foto: Sandro Donda

Slaven Belupo je protiv malteške Birkirkare u 1. pretkolu Europske lige odigrao dvije prilično loše utakmice, ali strateg Farmaceuta, Milivoj Bračun, vjeruje kako će kontra Milana iz Kumanova igra koprivničkog sastava izgledati puno konkretnije...

Mora se priznati da je igra koprivničkog sastava u dvije utakmice 1. pretkola Europske lige protiv Birkirkare malo koga oduševila, što je za sobom povuklo opravdane sumnje i u prolaz 2. pretkola, u koje će ovoga četvrtka startati protiv makedonskog Milana.

Svi u Kumanov

Prva utakmica 2. pretkola EL protiv makedonskog Milana na rasporedu je 16. srpnja u Kumanovu, a klub je nakon slabog odaziva na Maltu, svoje simpatizere posebno pozvao na osiguranje aranžmana u Makedoniji. Turistička agencija Spektar Zagreb u aranžman je od 1.450 kuna uračunala smještaj u hotelu s tri zvjezdice (noćenje i doručak), autobusne karte za sve linije u Makedoniji, te avionske pristojbe u zračnim lukama Zagreb i Skopje, kao i avionske karte i ulaznice za utakmicu. Prijave se primaju do ponedjeljka u 12 sati, u tajništvu kluba (091 220 0355).

Novoustoličeni strateg Farmaceuta, Milivoj Bračun, zadovoljan je igrom svoje momčadi u uzvratnoj utakmici na Malti, te je uvjeren da će protiv Milana sve izgledati puno bolje.

"Nedostaje nam mirnoće u realizaciji, što se pokazalo u oba susreta s Maltežanima. Momcima apsolutno ništa ne zamjeram, ovo nam je tek peta pripremna utakmica i treba nam vremena za uigravanje. U odnosu na prošlosezonsku momčad, u rosteru su petorica novih, važnih igrača i to se itekako osjeti na igri."

Posebno je zadovoljan bivši trener zaprešićkog Intera fizičkom spremom svoje ekipe. "Trkački smo utakmicu odradili vrlo dobro, posebice kada se u obzir uzme nesnosna vrućina s kojom smo bili suočeni na Malti. Dominirali smo većim dijelom utakmice, ali smo previše griješili u pasovima i realizaciji."

Nakon mini priprema u slovenskom Zreču na koje su krenuli danas ujutro, Slavenu slijedi susret 2. pretkola Europske lige protiv makedonskog Milana. "Vjerujem da ćemo nakon priprema u Zreču popraviti neke segmente igre, kao što su dodavanja i realizacija. Bili smo umorni, noge su teške od priprema, vjerujem da ćemo u Kumanovu igrati puno bolje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!