Nogomet

"Sve nam je išlo u prilog"

Antonija Pavlić • petak, 17.07.2009.
"Sve nam je išlo u prilog"
Foto: Kristijan Komarica

Novu Rijekinu blamažu donekle je uspio ublažiti Slaven Belupo. Visokom pobjedom nad kumanovskim Milanom praktički je riješio pitanje prolaska u treće pretkolo EL, premda igrači i stručni stožer pobjedu žele i pred svojim navijačima.

Slaven Belupo je u Kumanovu pokazao da je znatno bolja momčad od Milana, iako su visokoj pobjedi kumovali i brojni problemi makedonske momčadi. Svjestan je toga i Milivoj Bračun.

"Čestitam igračima na dobroj igri i zasluženoj pobjedi. Bili smo dominantni tokom cijele utakmice; naši su domaćini imali puno problema sa sastavljanjem momčadi, a i početni događaji na terenu nisu im išli u prilog", rekao je strateg Farmaceuta.

U posljednjih 20-ak minuta prvog poluvremena Cszaba Csizmadia i Aljoša Vojnović riješili su pitanje putnika u treće pretkolo. Makedonska je momčad izgledala grogirano, tražio se još koji pogodak i konačni knock-down.

"Istina je da smo mogli postići još koji pogodak, no Milano i ovako u Koprivnici nema nikakve šanse. Bilo nam je najvažnije sve riješiti već u prvoj utakmici; sada se već možemo okrenuti prvenstvenom ogledu sa Zagrebom."

Junak utakmice Aljoša Vojnović također je napomenuo kako rezultat ne bi bio ovako velik da Kumanovčani osim Slavena protiv sebe nisu imali i brojne probleme. "Imali smo malo sreće; momčad im se bori s puno problema, iako moram priznati da sam očekivao veći otpor", rekao je SN-u.

"Cilj smo ispunili - postigli smo pogodak u gostima, iskoristili ponuđeno i uzeli visoku pobjedu. Sretan sam zbog hat-tricka, to mi je inače prvi u službenim utakmicama."

Kapetan Dalibor Poldrugač priliku je iskoristio kako bi sportski čestitao i svome protivniku. "Čestitam objema ekipama, po ovakvoj vrućini obično se ne ide ni sunčati. Pitanje prolaska u 3. pretkolo smo gotovo riješili, premda smo mogli biti i efikasniji. Realizaciju još uvijek moramo dotjerati, ali veseli me što se periodično dižemo u igri."

Posljednju riječ dao je strijelac prvog pogotka, sjajni Mađar Cszimadia. "Pogodak sam postigao iz trećeg pokušaja, a po svemu bih trebao iz prve. Imao sam malo sreće što se Vručinina lopta i treći put odbila do mene, ali sretan sam zbog pogotka. Pobijedit ćemo i u Koprivnici, nemamo straha od Milana."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!