Nogomet

"Željeli smo atraktivnijeg suparnika"

Antonija Pavlić • petak, 17.07.2009.
"Željeli smo atraktivnijeg suparnika"
Foto: Kristijan Komarica

Jedini hrvatski klub koji je do sada pružio pristojnu europsku partiju Slaven Belupo u trećem pretkolu EL očekuje boljeg iz dvoboja bjeloruskog Dinama i norveškog Tromsöa. Strateg Faramceuta Milivoj Bračun uvjeren je u prolaz svoje momčadi, iako žali zbog neatraktivnog suparnika...

Premda treba sportski pričekati i uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige protiv makedonskog Milana, mora se priznati da je Slaven Belupo s visokom pobjedom i nadmoćnom igrom u Kumanovu pokazao kako je apsolutni favorit u tom dvoboju.

Farmaceuti su nakon neuvjerljiva prva dva susreta protiv Birkirkare u Makedoniji pokazali da dižu formu i ulaze u natjecateljski ritam, a sve se više uigravaju novi sustav igre (4-4-2) i ovoljetna pojačanja.

Trener Belupa Milivoj Bračun uvjeren je da je njegova ekipa sposobna izboriti play-off. "Možemo biti bolji i od Dinama i Tromsöa; nakon prve dvije utakmice počinjemo ulaziti u pravu formu, što smo uostalom pokazali i u Makedoniji", rekao je Večernjem listu.

Unatoč tome, Bračun bi na Gradskom stadionu više volio vidjeti atraktivnijeg suparnika. "Nismo u potpunosti zadovoljni, sigurno bi bilo bolje da je suparnik nešto atraktivniji. Pratit ćemo oba kluba, a posebno uzvratnu utakmicu u Norveškoj kako bi prepoznali njihove kvalitete i vidjeli mogućnosti."

Izvlačenju u Nyonu izravno je prisustvovao sportski direktor kluba Rajko Magić, potvrdivši svoje zadovoljstvo ždrijebom. "Zadovoljan sam s bjelorusko-norveškom varijantom, posebno stoga što mogli smo dobiti i Steauu, CSKA ili bečku Austriju. Prvu utakmicu ponovno igramo u gostima, što je dobro, iako su oba putovanja duga i to nam baš i nije po volji."

Prvi susret 3. pretkola na rasporedu je 30. srpnja, dok se uzvrat na Gradskom stadionu igra 6. kolovoza. Nogometaši Slaven Belupa sutra će odigrati i novu prijateljsku utakmicu, a protivnik će im biti trećeligaš Vrbovac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!