Nogomet

13 utakmica zbog pokušaja tučnjave

Maja Giljanović • utorak, 14.07.2009.
13 utakmica zbog pokušaja tučnjave
Foto: EPA

Argentinski reprezentativac Andres D'Alessandro zaslužio je 13 utakmica suspenzije zbog incidenta tijekom utakmice finala Cope do Brasil...

Bivši igrač River Platea, Wolfsburga, Portsmoutha, Zaragoze i San Lorenza Andres D'Alessandro je u uzvratnoj utakmici finala Kupa njegovog Internacionala protiv Corinthiansa zamalo izazvao opću tučnjavu nakon što je gostujućeg kapetana Williama pozvao na "šakački obračun".

U naelektriziranoj atmosferi u Porto Alegreu isključeni su i D'Alessandro i obojica trenera (protivnički Menezes i Interov Tite), jednu su utakmicu zaradili i Interov Kleber i Corinthiansov Elias, a D'Alessandro se ni nakon isključenja nije primirio nego je nastavio divljati i na terenu izazivajući Williama na obračun šakama i u svlačionici.

Brazilski ga je sportski sud suspendirao na 60 dana: "Igrač je još i blago kažnjen. Sreća njegova što William nije reagirao jer u protivnom bi dobio dvije godine suspenzije". Internacional nije u uzvratnoj utakmici uspio nadoknaditi 0:2 u prvoj (2:2), a sada najavljuje žalbu na odluku Suda: "Ova odluka je van svake pameti".

Ne urodi li, međutim, žalba plodom, D'Alessandro će zbog "udaranja protivničkog igrača dok je ozlijeđen na travnjaku čekao liječničku pomoć" pauzirati sve do 13. rujna.

28-godišnjak je osvojio olimpijski naslov u Ateni 2004., 26 puta je bio u A reprezentaciji (četiri gola), a šanse da ga Maradona pozove u preostalim utakmicama kvalifikacija Gauča u CONMEBOL-u i izbore li Argentinci JAR (četvrti su četiri kola prije kraja, a četiri idu izravno te peti igra play-off protiv četvrte reprezentacije iz CONCACAF-a) i na Svjetskom prvenstvu, sveo je na minimum.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!