Nogomet

Njemačka preuzima ukrajinsko domaćinstvo?

Antonija Pavlić • utorak, 14.07.2009.
Njemačka preuzima ukrajinsko domaćinstvo?
Foto: UEFA

Najtiražniji njemački dnevnik, Bild, naveo je u današnjem izdanju kako bi Njemačka mogla preuzeti ukrajinski dio organizacije EP-a 2012., slijedeći jučerašnje priznanje Viktora Juščenka o manjku novca zbog kojeg je projekt ozbiljno ugrožen.

Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko priznao je jučer kako će najvjerojatnije morati odustati od organizacije EP-a 2012., budući da za pripreme nedostaje čak 665 milijuna eura.

Kriterije Uefe od infrastrukture je za sada dostigao jedino stadion u Kijevu, dok su oni u Ljvivu, Donjecku i Harkivu još uvijek pod prismotrom. Ne poprave li stanje do 30. studenoga ove godine, domaćinstvo Ukrajine naći će se pod ogromnim povećalom.

"Financijski program za Europsko prvenstvo 2012. godine ozbiljno je ugrožen. Zajedno sa Središnjom bankom i Ministarstvom financija moramo pronaći izvore financiranja, ili ćemo od čitave organizacije jednostavno morati odustati.", riječi su Juščenka.

Bild u nastavku prenosi i riječi predsjednika Uefe, Michela Platinija, koji je kao prvu ukrajinsku zamjenu naveo Njemačku. Iz DFB-a su poručili, pak, kako Ukrajini žele svu sreću u popravljanju situacije, premda je Bild već ponudio Berlin i Leipzig kao gradove koji bi uz četiri poljska ugostili EP.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!