Zimski sportovi

Sljemenu treba dodatno zasnježenje

HINA • četvrtak, 16.07.2009.
Sljemenu treba dodatno zasnježenje
Foto: FaH

U četvrtak je na zagrebačkom Sljemenu obavljena redovita tehnička inspekcija koju je vodio direktor utrka Svjetskog skijaškog kupa za muškarce Günther Hujara...

Nakon pregleda staze i razgovora s organizatorima, predsjednikom Organizacijskog odbora Mihom Glavićem i direktorom Vedranom Pavlekom, Hujara je bio jako zadovoljan učinjenim pripremama uz napomenu da je Sljemenu potrebno dodatno jezero, odnosno voda kako bi se zasnježenje staza obavilo na vrijeme i kako bi upotreba staza trajala što duže te osim za potrebe utrke koristila i građanstvu za rekreaciju.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević potvrdila je interes grada za održavanje utrke i sufinanciranje u prošlogodišnjim okvirima te je ujedno izrazila zadovoljstvo visokom kvalitetom organizacije utrke koja je u kalendaru FIS-a već upisana do 2014. godine, a izuzetno je važna za promociju grada i države.

Potvrđen je podatak koji je službeno objavila Svjetska skijaška organizacija (FIS) kako je marketinška vrijednost utrke prema istraživanjima obavljenim u 11 europskih zemalja ukupno 8,3 milijuna eura, što je velik uspjeh organizatora. Marketinška vrijednost same utrke je sigurno puno veća kada bi se uključila ispitivanja ostalih zemalja i tiskanih medija.

Osim toga, Vip Snow Queen Trophy je najgledanija utrka u pojedinoj zemlji prošle godine i to konkretno u Njemačkoj gdje je žensku utrku gledalo u izravnom prijenosu 4,7 milijuna gledatelja, a mušku utrku slaloma 4,3 milijuna.

Sljedeće sezone sljemenske utrke će se održati 3. siječnja kada su na rasporedu ženska utrka slaloma i humanitarna utrka legendi te 7. siječnja 2010. kada će se voziti muška utrka slaloma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!