Nogomet

Miše: "Uvjeren sam da ćemo proći!"

Bernard Jurišić • petak, 17.07.2009.
Miše: "Uvjeren sam da ćemo proći!"
Foto: Bruno Karadža

Zadovoljstvo na licu Hajdukovaca nije se moglo skriti nakon što su im kuglice u Nyonu za protivnika u 3. pretkolu Europske lige dodijelile slovačku Žilinu ili moldavsku Daciju. Trener Ante Miše i sportski direktor Ivan Buljan uvjereni su u prolaz...

Injekcija adrenalina i optimizma ušla je među Hajdukovce nakon što su saznali da se njihova prva europska prepreka ove sezone vjerojatno zove slovačka Žilina. Bez ikakve namjere za podcjenjivanjem slovačkog ili moldavskog predstavnika, Hajdukovci su definitivno mogli proći puno lošije.

"Zadovoljni smo, dobili smo protivnika kojeg smo svi najviše željeli kad smo vidjeli listu od pet mogućih protivnika. Dobili smo na papiru najlaški posao i najmanje atraktivnog protivnika. Uvjeren sam da ćemo proći, siguran sam da moj amomčad ima kvalitetu za to", komentirao je trener Ante Miše odmah nakon vijesti iz Nyona.

Govoriti o snazi Žiline ili Dacije još je prerano, ali Hajdukov trener imat će prednost utoliko što će dobiti direktne informacije iz uzvratnog susreta ovih dviju momčadi u Kišinjevu narednog četvrtka. U prvom susretu Žilina je ostvarila prednost od 2:0.

"Dobra je stvar što ćemo ih moći vidjeti na djelu. Netko iz našeg stožera sigurno će putovati u Moldaviju i na licu mjesta se uvjeriti u snagu oba protivnika".

Zadovoljan i optimističan je i sportski direktor Ivan Buljan. "Dobili smo priželjkivanog protivnika i svakako da smo mogli proći i lošije. Nikoga se ne smije podcijeniti, iskustvo nas uči da nema laganih protivnika. Ipak, mislim da smo dobili protivnika kojeg možemo proći."

Prvi susret igrat će se u Žilini ili Kišinjevu, "bili" će u uzvratu 6. kolovoza biti domaćini pred krcatim Poljudom. "Moramo ostvariti pozitivan rezultat u prvoj utakmici, kako bismo imali pravi spektakl u uzvratu na Poljudu", dodao je Buljan.

Vijesti iz Nyona opet su vratili optimizam i dobru atmosferu u prvi plan u Poljudu. Vjerojatno će i današnji sastanak Nadzornog odbora na "temu Porta" na Braču proteći u ugodnijim tonovima, a i subotnji "trokut-turnir" s portugalskim Nacionalom i engleskim Blackburnom posjetiti i neki koji nisu planirali.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!