Nogomet

Hapal: "Hajduk je najteži protivnik"

Bernard Jurišić • petak, 17.07.2009.
Hapal: "Hajduk je najteži protivnik"

Hajdukovci se od trenutka kad su saznali svog potencijalnog protivnika u 3. pretkolu Europske lige, polako pripremaju za - Slovake. Moldavsku Daciju kao da nitko ne shvaća ozbiljno, čemu najviše doprinosi i 2:0 koje Žilina nosi na uzvrat u Kišinjev...

Žilinu se u Splitu već proglasilo Hajdukovim protivnikom u 3. pretkolu Europske lige, iako slovački predstavnik još mora osigurati prolaz 2. pretkola protiv moldavske Dacije. 2:0 iz prvog susreta Slovaci brane u naredni četvrtak u Kišinjevu, gdje će se zaputiti i Hajdukovi "špijuni" koji će treneru Miši posvjedočiti o trenutnoj snazi Slovaka ili Moldavaca.

Žilina je favorit i bilo bi veliko iznenađenje ako ne bi uspjeli sačuvati 2:0 u Kišinjevu. Ipak, treba naznačiti da su se u prvoj utakmici na svom stadion mučili gotovo sat vremena, da bi pogocima Oravca u 57. i Lietave u 77. minuti osigurali lijepu prednost. Momčadi su pored 3.500 gledatelja igrale u sljedećim sastavima:

Žilina: Perniš - Angelovič, Piaček, Šourek, Mráz - Guldan - Kobylik (od 88. Bello), Jež, Adauto (od 56. Lietava), Zlatkovič (76. Žilak) - Oravec.

Dacia: Matugin - Negrescu, Gock, Caraulan, Grošev - Bulat, Trinitackij, Demčenko (od 84. Buza), Orbu - Sackey, Zgura (od 84. Popovici).

Što se Žiline tiče, ovog su ljeta izgubili svog prvog napadača Admira Vladavića, koji je prešao u Red Bull Salzburg. U njihovom je kadru i 19-godišnji Hrvat Josip Kvesić, bivši igrač Širokog Brijega, a donedavno je žuti dres nosio i Mislav Karoglan.

Osnovani su dvije godine prije Hajduka (1909.) pod imenom ZsTK Žilina i nekoliko su puta mijenjali ime do sadašnjeg MŠK (Najuspješniji su slovački klub u 21. stoljeću, u kojemu su nanizali četiri naslova prvaka (2001/02, 2002/03, 2003/04 i 2006/07 i tri slovačka kupa. Igraju na stadionu Pod Dubnom, kapaciteta oko 11.000 gledatelja.

Trenira ih Čeh Pavel Hapal, koji se još ne može potpuno posvetiti razmišljanjima o Hajduku. "Još uvijek ne možemo razmišljati o Hajduku, jer nas čeka gostovanje u Kišinjevu na kojemu moramo osigurati prolaz. Nakon pobjede od 2:0 u prvoj utakmici, vjerujem da smo jako blizu prolazu u 3. pretkolo."

Ipak, priznao je da nije zadovoljan što ih je ždrijeb namjerio na hrvatskog predstavnika. "Hajduk je najteži protivnik kojeg smo mogli dobiti od jutros ponuđenih. Hrvatski je predstavnik iskusan na europskoj sceni, no to ne umanjuje naše šanse. Možda je naša prednost što Hajduk do te utakmice neće odigrati ni jednu natjecateljsku utakmicu i što smo mi ranije krenuli sa sezonom. U svakom slučaju, Hajduk je teška prepreka."

Prvi susret igrat će se u Žilini (ili Kišinjevu) 30. srpnja, a uzvrat u Splitu 6. kolovoza. Hajduk je na papiru dobro prošao, ali da će Žilina biti lagana prepreka prolasku u 4. kolo treba jednostavno - zaboraviti.

Foto: www.mskzilina.sk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!