Nogomet

U Metalistu ne sumnjaju u prolaz

Maja Giljanović • petak, 17.07.2009.
U Metalistu ne sumnjaju u prolaz

Službene stranice Metalista iz Harkiva donijele su prve reakcije Ukrajinaca na ždrijeb u Nyonu. Trećeplasirana momčad Ukrajine u 3. pretkolu Europske lige igra protiv boljeg iz susreta Rijeka - Differdange i najavljuju: Hrvati prolaze Luksemburžane, a mi Hrvate.

Opći dojam Ukrajinaca je da su prošli odlično bez obzira na rasplet dvoboja između Rijeke i Differdangea. U svlačionici Metalista prevladava mišljenje da će Rijeka isprati kiks iz Luksemburga i proći simpatični (?) Differdange, a što se 3. pretkola tiče zadovolji su i potencijalnim protivnikom i činjenicom da prvu utakmicu igraju u gostima.

Bivši (2000.) reprezentativac bivše Jugoslavije Milan Obradović je najizravniji: "Posve je irelevantno hoće li dalje proći Rijeka ili Differdange. Obje su momčadi kvalitetom daleko ispod našeg nivoa, a nevažno je i igramo li prvu vani ili na svom terenu. Pobjeđujemo svakako".

Ukrajinski reprezentativac Sergej Valjajev "poteže ručnu": "Očekujem prolaz Hrvata što i nije osobito dobro. Hrvatske su momčadi tehnički odlično potkovane, a takve su potencijalne mine. Problem je i što su nam prilična nepoznanica jer primjerice u prošlogodišnjoj utakmici protiv Galatasaraya točno smo znali što možemo očekivati. Rijeka je enigma i bit će teži protivnik od Turaka lani" (Galatasaray je među ostalima Metalist prošle godine dobio u Kupu UEFA, op.p.).

U konačnici je zaključio: "Problema ipak ne bi smjelo biti. Sjećamo se svi kako je Dnjipro prošao protiv Bellinzone" (4:4, ali su Švicarci prošli u 1. kolo zbog gola više u gostima, op.p.) "i naučili da se podcjenjivanje protivnika najčešće favoritu obije o glavu. Mi to nećemo dozvoliti tim prije jer uzvratnu utakmicu igramo pred svojim navijačima".

Beograđanin, ali od prošle godine reprezentativac Ukrajine bivši igrač Železnika, Radničkog i Voždovca Marko Dević ne sumnja da 6. kolovoza u Harkiv stiže Rijeka: "Luksemburg je bio samo loš dan. Hrvati su puno bolji od jučer prikazanog, ali ipak nedovoljni dobri da nama prirede probleme".

Foto: http://eng.metallist.kharkov.ua/

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!