Košarka

Senegal mučio Recalcatijeve izabranike

Branimir Korać • subota, 18.07.2009.
Senegal mučio Recalcatijeve izabranike

Talijani su upisali i drugu pobjedu na turniru u Bormiju, no puno teže od očekivanja. Senegal je odolijevao do samog kraja i upisao nevelik poraz 67:63...

Prvi dan turnira u Bormiju donio je visoke pobjede Talijana protiv Šveđana i Čeha protiv Senegala. Međutim, drugi dan nije bio tako izvjestan. Prvo su Česi uz dosta problema svladali Švedsku 70:65, a zatim su se mučili i Talijani protiv Senegala i na kraju slavili 67:63.

"Naš cilj je dovesti momčad u optimalno stanje, a pritom i pobjeđivati kako bi stvorili taj pobjednički duh", govorio je nakon susreta Carlo Recalcati, no nije imao previše razloga za zadovoljstvo.

Senegal je bio čvrst protivnik i do kraja se nije predavao. Na poluvremenu su bili u egalu 39:39, a u završnici je Italija tek preko Soragne osigurala teško izborenu pobjedu.

U talijanskom sastavu Andrea Bargnani je ubacio 18 poena, a Aradori je dodao 11 poena. Kod Senegala Ndoye je ubacio 15 poena, a Faye 14.

U posljednjim susretima turnira Italija i Češka u međusobnom dvoboju odlučit će o prvom mjestu, a Senegal i Švedska o trećem mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!