Košarka

Grci značajno oslabljeni na Eurobasketu

Mihaela Bradovski • subota, 18.07.2009.
Grci značajno oslabljeni na Eurobasketu
Foto: Nikola Movrić

Hrvatski protivnik u A skupini Eurobasketa u Poljskoj, reprezentacija Grčke, nastupit će bez dvije vrlo važne karike. Nastup su otkazali Dimitris Diamantidis i Theo Papaloukas...

Jonas Kazlauskas i dalje se suočava s problemima uoči Eurobasketa u Poljskoj. Nedavno mu je otkazao Panagiotis Vasilopoulos, a sada su nastup otkazali i dvojica još važnijih igrača, vjerojatno ključni igrači grčke reprezentacije - Theo Papaloukas i Dimitris Diamantidis.

Diamantidis je nakon sezone bio podvrgnut operaciji i njegov oporavak bio je upitan. U grčkom taboru nadali su se kako će se ipak uspjeti oporaviti i nastupiti u Poljskoj, međutim procijenjeno je kako ne bi bio posve spreman na Eurobasketu i u dogovoru s liječnikom otkazao je nastup.

S druge strane Theo Papaloukas je možda čak završio reprezentativnu karijeru. 32-godišnji razigravač tražio je odmor ovo ljeto i to bi mu mogao biti i oproštaj od reprezentativnog dresa obzirom da nije sigurno hoće li se vratiti u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu sljedeću godinu.

Koliko je neigranje Papaloukasa i Diamantidisa loša vijest za Grke, toliko je dobra za Hrvatsku obzirom da se Grčka nalazi u skupini s Hrvatskom, Makedonijom i Izraelom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!