Košarka

Belinelli nije mogao sam

Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.07.2009.
Belinelli nije mogao sam
Foto: Nikola Movrić

Košarkaši Češke pobjednici su turnira koji se igrao u Bormiju. U posljednjem susretu turnira svladali su domaćina Italiju 97:89 i tako na kraju zauzeli prvo mjesto ispred drugoplasiranih Talijana...

Carlo Recalcati s Italijom je doživio neočekivan poraz u posljednjem susretu na turniru u Bormiju. Iako se vidjelo i protiv Senegala kako Talijani još nisu niti blizu željenih izdanja, očekivalo se kako će svladati Češku i pokazati se boljim protivnikom. No to baš i nije bilo tako.

Česi su od samog početka susreta bili bolji protivnik, a tijekom drugog poluvremena imali su i najviših 20 poena prednosti kada su poveli 61:41. U završnici susreta Talijani su se približili na 81:78, ali više od toga nisu mogli i Češka je novim odvajanjem privela utakmicu kraju.

"Češka je odigrala vrlo dobru utakmicu i izradila dosta kvalitetnih šuterskih pozicija. U prvom poluvremenu igrali smo loše, to se promijenilo u drugom dijelu, ali u završnici smo ostali bez snage za preokret. Izostanak snage uočio sam prvog dana priprema i to me malo zabrinulo, ali narednih 20 dana u kontinuitetu ćemo raditi na otklanjanju tih nedostataka", govorio je nakon utakmice Recalcati.

Češku su sinoć predvodili s po 18 poena Sokolovsky i Benda, a kod Italije Marco Belinelli ubacio je 26 poena dok su Mancinelli i Bargnani dodali po 11.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!