Automoto

Rossi: "Teže je boriti se s Jorgeom"

Matej Milanović • nedjelja, 19.07.2009.
Rossi: "Teže je boriti se s Jorgeom"
Foto: EPA

Valentino Rossi sretan je novom pobjedom koja ga još malo približava novom naslov prvaka svijeta. Osim toga Doktor je po prvi put priznao da mu je teže kad se mora boriti s Lorenzom, nego sa Stonerom. Sretan je bio i trećeplasirani Pedrosa koji je imao problema s gumom, a jako razočaran je bio Lorenzo koji gubi važne bodove u lovu na naslov...

Najsretniji vozač danas bio je, dosta očekivano, Valentino Rossi. Talijan je bio oduševljen današnjom utrkom i borbom koju je vodio sa svojim rivalima, a priznao je i protiv kojeg od njih mu je teže: "Još jedna fantastična utrka. Prvo sam imao još jednu veliku bitku sa Stonerom, a kasnije posebno veliku sa Jorgeom, sve do zadnjeg kruga. Uvijek je teže boriti se protiv Jorgea. U zadnjim krugovima pokušao sam povući što sam jače mogao, ali uspio me preteći. Stigli smo do pred kraj i ja sam napao, a budući da znam koliko je teško prelaziti na ovoj stazi pokušao sam jednostavno ostati na prvom mjestu."

Rossi se zatim osvrnuo i na situaciju u prvenstvu, svjestan da je ova pobjeda još jedan važan korak prema novom naslovu svjetskog prvaka: "Svi oni koji su na vrhu u prvenstvu danas su bili u borbi za prva mjesta. Bilo je zabavno, ali i jako teško. Ovog puta je bilo dosta prelaženja jer su najjači vozači napravili različite odluke s gumama, pa su nam se motori ponašali na različite načine. Sve u svemu ovo je moja četvrta pobjeda u sezoni, jako važna i to je još mali korak prema prvenstvu, što me čini jako sretnim."

Vezane vijesti

Potpuno suprotnog raspoloženja bio je Jorge Lorenzo. Španjolac je ostao jako razočaran današnjim porazom i smatra da je vjerojatno pogriješio u vođenju utrke: "Nisam sretan, ali ponovno smo na postolju, a to je bitno jer je prvenstvo još sasvim otvoreno. Nažalost, čini mi se da smo promašili strategiju. Trebao sam preteći Valentina malo ranije, jer je nakon toga on dao sve od sebe, nekoliko puta je sačekao s kočenjem kako mi ne bi dao šansu i budući da se ja nisam usudio toliko riskirati s kočenjem nisam mogao puno napraviti. Da sam pak napao prije, možda sam mogao napraviti razliku."

Današnji treći, je za razliku od Lorenza bio sretan, iako ne u potpunosti zadovoljan. Daniel Pedrosa zadovoljan je što je završio treći, ali žali zbog problema na motoru koji su ga spriječili da vodu malo žešću bitku s prvom dvojicom: "Start je bio jako dobar. U prvom zavoju sam jako zakasnio na kočenju i skoro izletio iz utrke, ali stigao sam do druge pozicije i time odradio pola posla u postizanju dobrog rezultata danas. Na početku sam išao brže jer sam se osjećao dobro na motoru, onda mi je prednji kotač počeo proklizavati i u jednom trenutku sam skoro izletio na zadnjem zavoju."

Pedrosu je to natjeralo da promijeni svoju vožnju, no kao što je i sam rekao situacija s motorom još se nekoliko puta mijenjala i samim time prisiljavala ga da mijenja svoju strategiju: " Shvatio sam da ima još puno krugova i da bih mogao izletjeti na svakom zavoju, pa sam odlučio malo popustiti. Prošli su me Stoner i Lorenzo i baš kad sam počeo zaostajati situacija s gumom se poboljšala. Stisnuo sam, prešao Stonera i nakon što nekoliko krugova vukao ponovno su došli problemi s gumom. Šteta jer sam se danas mogao boriti s Yamahama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!