Ostali sportovi

Nevažnim porazom potvrđen plasman na SP

Bernard Jurišić • nedjelja, 19.07.2009.
Nevažnim porazom potvrđen plasman na SP
Foto: FaH

Hrvatske odbojkašice vratile su se na veliku scenu. Pobjedama protiv Rumunjske i Španjolske osigurale su plasman na Svjetsko prvenstvo u Japanu, pa poraz od domaćina Srbije u posljednjem kolu nije imao rezultatski značaj...

U susretu 3. kola skupine I trećeg kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo večeras su u Subotici odbojkašice Srbije pobijedile Hrvatsku 3-1 (25:22, 24:26, 25:17, 25:19).

Bio je to dvoboj bez natjecateljskog značaja budući da su obje reprezentacije osigurale plasman na SP u Japanu sljedeće godine. Hrvatske odbojkašice su na izlučnom turniru u Subotici pobijedile Rumunjsku 3-1, a jučer su nakon uzbudljive završnice i dvije spašene meč-lopte svladale Španjolsku s 3-2.

Hrvatske su se odbojkašice tako vratile na veliku scenu i sudjelovat će na Svjetskom prvenstvu koje će se održati naredne godine u Japanu. Prije toga ih krajem rujna očekuje Europsko prvenstvo u Poljskoj, na kojemu će očito imati što reći.

Uz Hrvatice, nastup na Svjetskom prvenstvu osigurale su i reprezentacije Češke, Italije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rusije, Srbije i Turske (Europa), Japan, Kina i Tajland (Azija), Dominikanska Republika, Kuba, Portoriko i SAD (Sjeverna i Srednja Amerika), te Kenija (Afrika). Društvo će upotpuniti još jedna afrička reprezentacija, te po dvije iz Sjeverne i Srednje Amerike, Azije i Južne Amerike na kvalifikacijskim turnirima koji se tek trebaju odigrati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!