Košarka

Perasović: "Dolaze nam tri Amerikanca"

Goran Markuš • četvrtak, 23.07.2009.
Perasović: "Dolaze nam tri Amerikanca"
Foto: Kristijan Komarica

Iako se duže vrijeme nakon finala doigravanja ništa zanimljivog nije moglo napisati o Ciboni ovih dana informacija ne manjka. Naime, u razgovoru za Jutarnji list Velimir Perasović otkrio je kako je klub pred potpisom sa trojicom Amerikanaca te da još uvijek postoji vrlo realno mogućnost da se u sezonu krene bez klasičnog centra...

"Ovih dana očekujemo potpisivanje ugovora sa dvojicom Amerikanaca, a još jednog trebali bi potpisati u narednih desetak dana", vrlo direktno započeo je trener Cibone, Velimir Perasović koji odmah nastavlja: "Kako stvari stoje do početka priprema uspjet ćemo zatvoriti sve pozicije osim "petice"."

Naime, problemi financijske prirode sa jednim od oslonaca ekipe u prošloj sezoni, Prkačinom još uvijek nisu riješeni: "Zbog specifične situacije oko Prkačina centra ćemo čekati dulje. Iako postoje razne kombinacije moram priznati da postoji vrlo realna šansa da u sezonu krenemo bez klasične "petice", sa dvije "četvorke" u paru. Zadnja opcija je da se i na toj poziciji pokrijemo sa strancem."

Kako stvari stoje, uslijed odlaska nositelja igre u prošloj sezoni sljedeće godine bi vrlo lako mogli gledati potpuno drugačiji stil igre pod Tornjem. Međutim, iako je uvijek puno lakše dovesti stranca nego kvalitetnog domaćeg igrača Perasović i dalje vjeruje u domaće snage: "Računamo na uspješne pregovore s nekim domaćim igračima, a moj cilj je pokušati okupiti i skupinu mlađih hrvatskih igrača s kojima bih dodatno radio uz normalan program prve momčadi."

Kad se spominju mlade hrvatske nade brončani novozelanđani, Zubčić i Radošević, odmah upadaju u oko: "Zubčić će dobiti ozbiljnu priliku dok Radoševićev status ovisi isključivo o tome kako ćemo se zatvoriti na visokim pozicijama."

Posljednje vrijeme podosta se govori i o Davoru Kusu koji se ipak još uvijek nije izjasnio: "Kus je prvi igrač kojemu smo dali ponudu nakon završetka sezone. Nažalost, tu prvotnu ponudu nismo u mogućnosti povisiti. Ne bih želio da ispadne kako nismo računali na njega, ali imamo financijska ograničenja izvan kojih ne možemo izaći", zaključio je Perasović.

Za kraj spomenimo i kako je Earl Calloway još uvijek formalno igrač Cibone iako bi obje strane u slučaju ozbiljne ponude vrlo rado prekinule suradnju.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!